Quim Monzó

Páginas: 3 (571 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2013

QUIM MONZÓ

Biografia
Quim Monzó va néixer a Barcelona el 24 de març del és un conegut escriptor català, autor de novel·les contes i articles d’opinió.
Es va formar com a dissenyador gràfic,i va començar a treballar en aquest ofici, però aviat va canviar radicalment d'ocupació i es va fer corresponsal de guerra en els conflictes de Vietnam i Cambodja. Després de finalitzar el períodebèl·lic, va començar a escriure una novel·la titulada “L'udol del gris al caire de les clavegueres”, en la que es començava a veure la intencionalitat de l'autor, on escrivia, de manera lliure i seriosa,sobre temes actuals i fuig de l'artificiositat i del psicologisme captant així, lectors entre la joventut. Gràcies a aquesta obra va aconseguir el 1976 el Premi Prudenci Bertrana. Un any més tard, ambla col·laboració de Biel Mesquida, va publicar “Self-service”, una obra on reflexiona sobre la presumpta absurditat de la vida actual.
El 1978 es va introduir en el gènere del conte i publicar “Uf,va dir ell”. Amb “Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury” (1980) va obtenir el Premi de la Crítica, i l'any següent va publicar “Préssec de Poma” (1981). També col·laborar amb la premsa i la ràdio,combinant la tasca de guionista i articulista amb la de escriptor.
“Benzina” (1983) va ser la seva primera novel·la llarga, i amb ella va consolidar el reconeixement del públic. A l’any següent vapublicar la seva primera compilació d'articles periodístics sota el títol El dia del Senyor. Tot i així, la seva màxima popularitat i èxit arriba amb la publicació de “El perquè de les coses” (1993),que va ser mereixedora dels premis de la Crítica de Serra d'Or i Ciutat de Barcelona, ​​i va ser portada a la gran pantalla pel cineasta català Ventura Pons.
Posteriorment va viatjar als Estats Unitsper estudiar de prop als moderns narradors nord-americans. A partir d'aquest contacte, va dur a terme traduccions de les obres d'escriptors com Mary Shelley, J. D. Salinger, Truman Capote i Thomas...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quim Monzó
  • QUIM MONZÓ
  • redacción Quim monzó
  • L'illa de Maians, Quim Monzó
  • Redacció "Quim Monzó"
  • Quim monzo
  • Quim monzó
  • quim monzo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS