Radioactividad

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
La radioactivitat

La radioactivitat és un procés que experimenten alguns nuclis atòmics, i que els fa emetre radiació. Duran la radioactivitat certes substàncies amb nuclis atòmics inestables,anomenats radionucleids, es transformen espontàniament en nucleids diferents perdent energia en forma de raigs de partícules, de vegades acompanyats de raigs d'ones electromagnètiques, per tal d'assoliruns nuclis atòmics més estables i de menor massa, ja que al procés perden part d'ella per desintegració. Els raigs emesos s'anomenen, segons el cas, raigs alfa, raigs beta o raigs gamma, esconsideren radiacions ionitzants i poden penetrar en cossos opacs, ionitzar l'aire, impressionar plaques fotogràfiques i excitar la fluorescència de certes substàncies. Hi ha tres tipus de radiacions:

*Radiació alfa (raigs α): són partícules formades per dos protons i dos neutrons (nuclis d’heli). Tenen carrega positiva i s’emeten a grans velocitats. Tenen poca capacitat de penetració. S’anomenaradiació ionitzant.
* Radiació beta (raigs β): està formada per electrons. Tenen càrrega negativa i una massa molt petita. Tenen més capacitat de penetració que les partícules alfa.
* Radiaciógamma (raigs γ): és una radiació neutra, del mateix tipus que la llum. Té una gran capacitat de penetració per aturar-la cal fer servir plaques gruixudes de plom o de formigó.

LA FISSIÓ NUCLEARUna fissió nuclear és una reacció nuclear mitjançant la qual un nucli atòmic pesant es divideix en dos o més nuclis lleugers i potser altres subproductes, generalment neutrons i fotons, sovint en formade raigs gamma. La fissió pot ser una reacció molt exotèrmica que alliberi una quantitat substancial d'energia, tant en forma de radiació electromagnètica com en forma d'energia cinètica, que escalfa elmaterial on es produeix. Aquesta energia estava prèviament emmagatzemada com a energia d'enllaç forta entre els nucleons. La fissió nuclear és una forma de transmutació atès que els fragments que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Radioactividad
  • radioactividad
  • radioactividad
  • Radioactividad
  • Radioactividad
  • La Radioactividad
  • RADIOACTIVIDAD
  • la radioactividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS