Radiografia dels joves catalans

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2011
Radiografia del joves catalans

La majoria dels joves catalans es dedica a estudiar, ja que l’escola els absorbeix la majoria de les hores i no tenen temps de treballar, es a dir que són poblacióinactiva i per tant els diners se els administra la família, acostumen a gastar entre 60 i 300 euros al mes. En quant als privilegis la meitat dels joves tenen televisió pròpia i tots tenen o hantingut alguna vegada més de quatre telèfons mòbils personals.
Els joves catalans s’identifiquen bastant bé amb la família, cosa que penso que és un factor molt important , ja que això vol dir que hi hacomunicació i bona relació. La mentalitat dels joves envers la família ha canviat molt avui dia, tant homes com dones col•laboren a casa en mateixa proporció i es reparteixen las feines, això també voldir que tant els homes i les dones treballen en les mateixes igualtats de condicions, un altre exemple es pot veure en els salaris, ja que tots dos cobren igual, i tampoc hi ha discriminacions al’hora de trobar feina.
La majoria dels joves dediquen el seu temps lliure als amics i sobretot a l’ordinador, es a dir , que la comunicació es constant i casi inevitable. El que més valoren els joves esel respecte i la solidaritat, volen sentir-se escoltats i que es tingui en compte la seva opinió.
Tenen tolerància amb les estafes a hisenda, els càstigs físics als nens com per exemple una bufetada,a l’hora d’embrutar el carrer i afirmen que els immigrants porten problemes.
En quant a la seva nacionalitat, la majoria dels joves se senten espanyols i catalans, es un factor que trobo positiu jaque no rebutgen a la seva comunitat autònoma ni tampoc al seu país.
La mentalitat envers la natalitat a partir del anys vuitanta ha disminuït moltíssim, a causa de factors com la incorporació dela dona al treball, es a dir que la dona s’ha tornat independent i tampoc te temps per fer sen càrrec i a causa de l’economia, ja que els nens comporten una despesa important entre d’altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Educació Dels Joves Espartans
  • Biografies dels liders catalans
  • L'Atur Dels Joves
  • La Dependencia Dels Joves Al "Messenger"
  • Radiografia
  • Radiografia
  • radiografia
  • Radiografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS