Ramon Llull

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
Ramon Llull és un filòsof i escriptor català nascut a la Palma de Mallorca el 1232.

Llull va estar desde molt jove relacionat amb ambients cortesans. Es va casar amb Blanca Picany, amb qui vatenir dos fills. En aquesta època es va dedicar a escriure poesia de cort trobadoresc.
Cap al 1263 té lloc un canvi considerable en la seva vida; arran d'una sèrie d'experiències místiques abandona laseva posició social i oblida la familia, per a dedicar-se a un únic objectiu: la conversió dels infidels –musulmans, jueus i gentils– a la verdadera fe cristiana. A aquest objectiu hi dedicarà la sevavida i la seva obra. 
Després d'aplicar-se durant nou anys a l'estudi de la llengua i cultures llatina i àrab,Ramon Llull té una revelació: l'Ars o Art lul·liana, un sistema filosòfic que permetriademostrar, a través de l'argumentació filosòfica racional, la veritat del cristianisme als infidels.
Compromès amb el seu projecte de conversió dels infidels, paral·lelament a la seva producciófilosòfica i literària, Ramon Llull dedica molts esforços a la creació de monestirs on les principals activitats havien de ser l'aprenentatge de la llengua àrab i la formació missionera. Només aconsegueix lafundació d'un sol monestir, el monestir de Miramar, situat a la mateixa illa, gràcies a les donacions del rei de Mallorca Jaume II. Descontent amb el resultat de les seves gestions diplomàtiques ambels diferents papes i reis per la creació de més monestirs, decideix viatjar ell mateix als països de religió musulmana.Viatjà per diversos països d'Europa (Alemanya, França, Itàlia, etc.) i del nordd'Àfrica (Algèria, Ceuta, Tunis, Jerusalem, Egipte, etc.). Visità filòsofs, papes, i reis, i explicà els seus pensaments a la universitat de París.
Va morir al 1325 tornant d'un viatge a Tunis. El seucos va ser enterrat a l'església de Sant Francesc a Mallorca. Va escriure més de 250 llibres de filosofia Ars magna, de ciència Arbre de sciència, Tractat d'astronomia, d'educació Blanquerna, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS