Reacció

Páginas: 2 (435 palabras) Publicado: 4 de julio de 2012
La violència en els instituts valorant l’obra de teatre “Reacció”
“Reacció” és una obra de Lutz Hübner i Eduard Bartoll que dirigeix Òscar Molina. Els autor principals de la obra –Lídia Linuesa(Julika Stöhr) i Albert Carbó (Christopher Neumann)- mantenen una trama damunt l’escenari: un noi de setze anys (Chris) ha de convèncer la seva professora (Stöhr) perquè l’aprovi i pugui treure's elgraduat, ja que més exàmens suspesos serien insuportables. La professora, no està pas d'acord. I llavors es quan comença tota la tensió, es quan en Chris comença a agredir a la professora amb un cop depuny a la cara, un altre al estomac fins que Stöhr cau a terra i Chris surt corrents.

Ara bé, la violència en les escoles i instituts no ve a ser precissament amb agressións, sinó amb amenaçes,cops de portes i principalment amb paraules extremadament bergoñoses cap a un/a professor/a. Però bé, d'una banda, aquesta agressió comentada i vista en l'obra es una agressió de part de l'alumne queno controla els seus actes. El primer motiu venen a ser els pares, ja que sempre són l'exemple que ens poden donar com a vida. L'actuacció que tenen d'avant nostre es, sempre, motiu de les nostresaccións. Per aixó tot el que pot arribar a fer un noi de 15, 16, major o minor es conseqüència de el que es veu al voltant.
Propiament dit aixó, d'una altra banda, el/la professor/a agredida oamenaçada ha de comentar-ho immediatament amb algú o practicament amb el centre, per evitat altes conductes pitjors a l'anterior. Stöhr va callar, va callar només perque es una persona responsable,lliurada i compromesa amb la seva feina. Altre professor, en el seu lloc ho hagués comentat o denunciat.
Avui dia passa aixó, no puc dir que cada dia en un lloc diferent, però si que hi han amenaçescontra el professorat.

Així doncs la obra ha sigut un bon exemple per a nosaltres, els alumnes de la mateixa edat que en Chris. Ja que podem observat el que es manifesta i podem treure les nostres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reacci N
  • REACCI o
  • reaccio
  • REACCIO ES
  • Reacci N Ind Gena
  • ENTALPIA D'UNA REACCIÓ EXOTÈRMICA
  • REACCI N LUM NICA
  • reacci n qca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS