Realisme magic

Páginas: 8 (1890 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2012
El REALISME MÀGIC
Al llarg del resum s'ha parlat del realisme màgic. Aquestes són algunes de les característiques més importants del moviment.
El realisme màgic és un moviment literari hispanoamericà que neix com a via d'experimentació de noves formes narratives. Recull aspectes del regionalisme, del neorrealisme i de la novel·la de protesta, i intenta adoptar els recursos estilístics de lapoesia a la prosa. Amb la imaginació com millor aliada, transforma els fets normals i quotidians, en un relat mític i fantàstic, i el dóna un aire més eteri gràcies a la utilització de recursos onírics. És un moviment innovador, que ha integrat en la literatura el univers físic i simbòlic del mon indígena americà: les creences ancestrals, la natura, la història, el mite i la màgia. Amb la combinació detots aquests aspectes, i buscant la autenticitat, aconsegueix que l'irreal sembli real, i que la narració es converteixi en una "història-somni-poesía".
El primer escriptor que va començar a impregnar la realitat de la màgia va ser Demetrio Aguilera Malta, encara que no va ser conscient de la rellevància que tindria la seva innovació estilística. Alguns anys després de la aparició de les primeresobres de Aguilar Malta, Miguel Ángel Asturias i Alejo Carpentier anunciarien la teoria de "lo maravilloso", i marcarien les bases i característiques del nou estil. Posteriorment, el realisme màgic ha donat escriptors com Gabriel García Márquez, Isabel Allende o Laura Esquivel.
Arundhati Roy ha estat comparada amb Gabriel García Márquez, pel poder de evocació que té la seva narrativa, la riquesade la descripció i la seva capacitat per anar més enllà dels límits palpables de la realitat. Qualificada per molts com escriptora del realisme màgic, la seva prosa reuneix la tríade "història-somni-poesia", i el seu domini absolut de les imatges i del llenguatge, fan que la seva recreació del món de la infància sigui insuperable.
VOCABULARI
El vocabulari que utilitza Calders es un català refinattenint en compte la situació en la que és trobava, utilitza molts termes cultes, i intenta demostrar fluidesa en el seu escrit encara que de vegades costi una mica de llegir degut a alguns termes complicats d'entendre per el context en el que els situa.
Troba que de vegades repeteix moltes paraules com ara “Bonhomia”, i d'altres termes que utilitza sovint en un mateix conte.
PERE CALDERS
PereCalders va ser un dels numbrosos refugiats a mexic durant els anys de la guerra civil espanyola (1936-1939). Va tenir que exiliar-se per culpa de les seves tendencies polítiques, i per la seva forma tan clara d'expresar el catalanisme que portava al seu interior.
L'obre de Pere Calders és realment important ja que està escrita en català a Mèxic. Tot i haven estat escrita a Mèxic conserva moltescaracterístiques, tradicions, situacions i contextos típics de Catalunya, encara que tindria que haver estat dificil al estar rodejat d'un ambient mexicà.
El que escribía Pere Calders eren petits contesi histories d'humor amb contrast i paradoxa.
L'humor de Pere Calders està situat en um marc objectivat en el qual irromp sovint la irrealitat, els fets que no ocurreixen sovint, i mostra una claratendencia per alló irreal, fora de lloc. Tot aixó i mes característiques subrealistes de Pere Calders, donen pas a situacions, objectes i personatges que atrves d'un proces de desautomatització, es a dir la perdua de la seva funció dins del context cotidià, aconsegueixen una nova dimensió significativa.
L'insolit i el maravellos inunden una literatura disposada a ser el contrapunt de la realitat, crean unmon de subjectivitat, paranoia i irrealitat en el que Calders s'hi submergeix cada cop que escriu
I.LA IMPREVISTA CERTESA
El Desert
El tema principal d'aquest conte és la poca preocupació que tenim les persones per la vida, que sense pensari s'ens pot escapar en un moment, i de que nosaltres no podem decidir quan morir o cuntinuar vivint.
La Ratlla i El Desig
El que tracta l'autor en aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • realismo magico
  • Realismo Magico
  • Realismo Magico
  • realismo magico
  • realismo magico
  • Realismo Magico
  • EL Realismo Magico
  • Realismo Mágico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS