Recurso Musical y Pauta de intervención

Páginas: 6 (1319 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013
El recurs musical “Una cançó del món” pot ser una eina molt eficaç per treballar la interculturalitat. Pensem que sobretot pot ser efectiva amb infants, però tampoc és descartable la idea de implantar l’activitat amb adolescents o adults.
1. Col•lectiu:
El col•lectiu amb el qual treballar a partir del recurs musical de la cançó és amb Infants d’un Centre Residencial d’Acció Educativa d’entre 6i 11 anys, ja que en aquest tipus de centre hi ha una gran diversitat cultural i ètnica entre els infants que hi resideixen.
2. Objectius:
La finalitat de l’acció educativa a partir del recurs musical de la cançó és treballar a partir de l’educació en valors una actitud oberta i de respecte davant les diversitat cultural. Per tant, els objectius específics són:
- Fomentar valors de respecteenfront la diversitat cultural.
- Obrir un espai de reflexió i coneixement de les diferents cultures.
A la mateixa vegada, el currículum ocult d’aquesta proposta educativa permet potenciar contextos de relació entre els infants possibilitant un major coneixement entre ells, així com obrir espais de diàleg i comunicació per a potenciar les habilitats socials i comunicatives. A més, també inclouafavorir coneixements de contingut històric, geogràfics, etc.
3. Temporalització:
La proposta educativa tindrà una durada de mig any. Es farà una sessió a la setmana aprofitant els espais de temps d’oci i lleure dels caps de setmana. Cada sessió tindrà una durada d’una hora. El total de les sessions és de 24, entre les que la primera sessió serà introductòria i la última de tancament, i ambduestindran una durada d’hora i mitja. El detall de l’estructura de les sessions es troba en l’apartat de metodologia.
En les diferents sessions s’aprofitarà per conèixer i reflexionar entre les diferents cultures presents al centre, a més d’aquelles que els infants tinguin interès per conèixer.


4. Aspectes per treballar:
- El coneixement general d’una altra cultura (formes de vida, costums,història, situació geogràfica, religions, idiomes, etc.)
- El coneixement dels ritmes i la música pròpia de cada cultura a treballar.
- Conèixer altres llengües
5. Metodologia
Aquesta proposta educativa parteix d’una metodologia participativa facilitant als infants interessats en participar a escollir les diferents cultures a treballar a partir dels seus propis interessos.
La primera sessióes dedicarà a presentar la proposta educativa i la seva finalitat, així com a presentar informació sobre el país d’Indonèsia en relació als continguts detallats a l’apartat anterior. En aquesta primera sessió es donarà un espai de temps per a que els infants triïn el país i la cultura que volen treballar en la pròxima sessió. A partir dels seus interessos podran organitzar-se lliurement enparelles en funció dels seus interessos (depenent de la mida del grup, es treballarà individualment, en parelles o en grups de tres persones). Una vegada organitzats es demanarà/n voluntari/s per a portar el contingut de la pròxima sessió. Abans de finalitzar cada sessió s’acordarà amb la persona/es responsables de buscar el contingut de la pròxima sessió. La cultura escollida pels infants a treballar escomunicarà només a l’educador per tal d’intentar mantenir un punt de sorpresa a la resta del grup.
Els infants amb els quals s’ha acordat treballar el contingut de la pròxima sessió disposaran de la resta de la setmana per buscar la informació necessària de la cultura escollida. Els infants comptaran amb l’ajuda dels/de les educadors/es per a buscar la informació necessària.
De cara a laúltima sessió, una vegada treballat el contingut es dedicarà un espai de temps per a que els infants puguin valorar el procés realitzat a través de les sessions.
La metodologia participativa en la que es basa aquesta proposta educativa ha de possibilitar la postura activa dels infants, deixant espai al diàleg entre el grup, a l’elecció de les diferents cultures a treballar, i possibilitant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pauta de intervención familiar
  • proyecto de intervención: taller musical.
  • Intervenciones recursos humanos
  • Articles 25781 Recurso Pauta Doc
  • Articles 27193 Recurso Pauta Pdf
  • Articles 23164 Recurso Pauta Doc
  • Propuesta Para La Intervención De Recursos Humanos
  • Pauta Para Poder Hacer Un Programa De Intervencion En Drogodependencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS