Recursos humanos

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (599 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 18 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
CASO PRACTICO "AGRA"

Miquel Angel Puig; Director General i fundador de l’empresa “Corporació Industrial Agra”, es preguntava quina direcció donar a la seva vida professional per evitar larepetició d’un episodi d’infart que el va portar a una situació límit fa poc més d’un any.
“AGRA” fabrica una línea complerta de motors elèctrics que es venen tant a fabricants d’equips com a distribuïdorsde tot el país. En aquest moment treballen a l’empresa prop de 1.000 persones.
Puig, enginyer de professió havia mantingut durant tots aquests anys un control estricte sobre totes les funcions del’empresa. A pesar de que els responsables de les Àrees de, Fabricació, Enginyeria Vendes, Comptabilitat, Finances i Personal apareixien en l’organigrama sota el càrrec de Director, la realitat és que noexercien com a tals. De fet anaven al despatx de Puig varies vegades al dia.
El Director de Personal inclús va suggerir tenir reunions setmanals conjuntes de l’equip de Direcció, cosa que Puig varebutjar pel temps extra que podia suposar.
La precària salut de Puig, el força a canviar el seu procediment de dirigir l’empresa. Difícilment podria aguantar un any més al ritme actual.
El Departamentde Fabricació presenta una situació caracteritzada pels constants increments de costos, retards en l’acompliment de dates d’entrega i un augment important en les queixes sobre la qualitat dels motors.Juan Riano, Director de Fabricació és conscient d’aquesta situació, però argumenta que la informació de costos que obté de Comptabilitat es purament històrica, i per tant, inútil per un control decostos reals de fabricació. Segons Riano, les xifres de Costos les rep 15 dies desprès que s’hagin produït. Indica, per una altra banda, que els retards en l’acompliment de les dates d’entrega es deuenquasi en la seva totalitat al fet que Vendes fa promeses poc realistes als clients sense preocupar-se en verificar les dates reals de fabricació.
Per un altre costat, els problemes de qualitat...
tracking img