Recursos Humanos

Páginas: 9 (2211 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
Anna Rosa Mancas Prats

Bloc 1

1.a)

Les emocions positives són un estat afectiu, un procés multidimensional, una reacció subjectiva a l’ambient que ens envolta, i són molt útils pel què fa la prevenció, tractament i enfrontament de problemes, i poguer aconseguir així millor qualitat de vida i benestar. Experimentar emocions positives és sempre plaent i agradable, i preparaals individus per tal de poguer aconseguir nous reptes de manera oberta, complexa i flexible.

Parlem de fluidesa en les tasques del dia a dia, del desenvolupament de virtuts personals, optimisme, relacions positives entre els treballadors, creativitat, i benestar en l’ambient de treball, i tots aquest aspectes fan referència a emocions positives.

Les emocions positives són unaeina per tal d’assolir la felicitat, pel desenvolupament de les capacitats del ésser humà, i poguer véncer tots els obstacles que es presenten.

Avui en dia, les organitzacions que volen crear un ambient obert i cordial per treballar, recorren a processos de selecció, per tal de descartar a aquells candidats que no mostren emocions, que no són sociables, i alhora fomenten les capacitats alsseus empleats per tal que aprenguin a somriure, i a mostrar-se emocionalment.

1.b)

Les emocions positives es contagien ràpidament entre els membres d’una organització, presentant un major número de conductes de cooperació i millora del rendiment laboral, i per tant, augmenten la capacitat de solucionar problemes y facilitar la integració de la informació. Per exemple, pel quefa el sentit del humor com a emoció positiva, podem dir que incideix de manera directa en la comunicació i la cohesió dels equips de treball, i alhora en la satisfacció, la productivitat i la creativitat, i funciona com a amortiguador de situacions d’estrés. Veient tots aquests efectes positius, és raonable proposar la propagació i expressió d’emocions positives com a estratègia cap a la felicitaten l’àmbit laboral.




1.c)

En la llista que se’ns presenten les deu claus per assolir la felicitat en el treball, hi trobem directament relacionat la motivació, és a dir els impulsos que fan moure a les persones per a la consecució d’uns objectius, de satisfer unes necessitats, en aquest cas, aconseguir la felicitat en el treball. El lideratge també juga un paper moltimportant en aquestes claus, ja que a través de l’efecte de contagi de les emocions positives per part dels líders, s’aconseguirà que la resta de treballadors també prenguin una actitut semblant, i això serà molt beneficiós per ambues parts, treballadors i organització.

L’existència de grups i la comunicació en l’organització, també ajudarà a la propagació de les emocions positives, i pertant, cap al camí de la felicitat, ja que aquestes emocions viatgen de persona a persona, i alhora l’existència d’una cultura organitzativa basada en comportament que fomenti aquestes emocions, també serà de gran utilitat.

1-.Establir relacions interpersonals positives: la motivació té un paper destacat en aquesta clau, ja que segons la teoria de les necessitats de Maslow, les necessitatsd’afiliació de la jerarquia, és a dir, les necessitats d’afecció i socialització naturals de les persones, queden cobertes mitjançant les relacions interpersonals.

2-.Desenvolupar cert grau de control i autonomia: en la cúspide de la piràmide de la jerarquia de Maslow, hi trobem les necessitats d’autorealització, amb la satisfacció de les quals s’aconsegueix l’acompliment dels potencialsde l’individu, permetent-li un grau d’autonomia en la realització de les seves tasques, per tant la motivació també està present en aquesta clau.

3-.Tenir el recolçament i la consideració dels supervisors: Les necessitats d’estima o posició de la jerarquia de necessitats de Maslow, pren importància en aquesta clau, ja que un feedback positiu entre el treballador i el supervisor seria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos Humanos
  • Recursos Humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS