Redacción

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1318 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La segona meitat del segle XX: dels anys 50 als 90

Jaume Capdevila
4rt A

ANÀLISI COMPARATIU DE LES CINC DÈCADES

MODA:

Anys 50:

Als anys 50, les dones vestien faldilles o vestits llargs o per sota del genoll, amb volants o frunzits, les d'alta societat portaven barret i guants, usaven sabates de taló alt, no es pintaven molt només els llavis que normalment era color carmí, gairebétotes portaven cabells llargs recollits en monyo o amb pizzes als costats, també s'usaven vestits de jaqueta tipus sastre i abrics més aviat fluixos i per suposat sempre portaven bolso a joc amb les sabates que gairebé sempre era de color negre.

Anys 60:

Als anys seixanta es va donar una revolució en la manera de vestir. S’accepta la roba jove, divertida i extravagant. Potser el canvi mésgran va ser la minifaldilla, que encara avui segueix estant de moda.
Aquesta època està fortament influenciada per el moviment hippie, les pel·lícules de platja, donant protagonisme als bikinis i les samarretes, de Frankie Avalon i pel sorgiment dels Beatles, influint en la popularitat de les jaquetes Nehru i els seus tallats de pèl.

Anys 70:

La moda dels anys 70 va ser molt diversa, des dela moda disco fins a la punk. Aquesta dècada va continuar l'escenari canviant i vertiginós que va sorgir en els anys 60. D'aquesta manera aquestes dues dècades van ser crucials en el que és la moda avui en dia. En l'actualitat, molts dissenyadors basen les seves creacions en aquestes dues dècades.

En els anys 70 les faldilles es van veure en tot tipus de longituds, des de minis, maxis i totsels llargs que se'ns puguin ocórrer. A principis de la dècada, els pantalons eren campana, molt amples, i a finals de la dècada, els pantalons s'estrenyen. El moviment punk fins va establir els pantalons de tub.

Les teles usades també van ser molt variades, des de lluentons fins a dissenys ètnics. Es va experimentar pràcticament amb tota mena de materials i colors.

Anys 80:

En l'època delsanys 80 va sorgir un canvi pel que fa a la moda. Van començar a lluir-se les remeres acolorides, preferiblement estampades i bastant amples, pantalons amples, vestits a lunars blancs i negres, sabates molt altes i tot tipus d'accessoris de colors, ja sigui cèrcols, polseres, anells, mocadors per a usar en el cap i ulleres ben extravagants.
Els pentinats i el maquillatge cridaven molt l'atenció,predominava el pentinat amb jopo, i el maquillatge ben cridaner i colorit.

Anys 90:

En els 90, la moda es va tornar casual. La moda dels 90 es basava en la varietat i no en una tendència específica i duradora. Es tracta de posar-se el que et faci sentir còmode, sense donar-li molta importància a la opinió dels altres o a les tendències. Encara que soni irònic, si et produïes molt o usavesmolt maquillatge, estaves fora de moda. Homes i dones preferien el cabell llarg i natural, encara que els productes per al cabell, com l'esprai i el gel, encara eren molt comuns. Els cabells llargs era una cosa molt característica en els homes en els 90. Pel que fa als pentinats femenins, una de les estrelles dels 90 amb major influència en aquest camp va ser Jennifer Aniston. Pel que fa a l’estilmasculí, Kurt Cobain, cantant de Nirvana, va ser un gran exponent d’aquesta tendència i model a seguir per a molta gent.

MÚSICA
Anys 50:


El rock dels anys cinquanta comença a Amèrica amb l’anomenat “rock negre”, amb Chuck Berry com a màxim exponent. En aquesta dècada apareix Elvis Presley, i amb ell es produeix una popularització del Rock a gran escala. Elvis es vaconvertir en tot un mite del Rock. Llavors altres músics com Bill Haley, Gene Vincent i Roy Orbison, entre altres, acosten el rock a la població blanca. Al llarg dels anys cinquanta es cultiva el Surf Rock, que és un rock en referència al surf, amb temes com el mar, la sorra, el sol, etc. En aquesta dècada Phil Spector revoluciona el món de la gravació amb el seu “Wall of sound” , que serà el model a...
tracking img