Redes sociales catalunya

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 13 (3014 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Tr
QUÈ ÉS UNA XARXA SOCIAL?
Sense dubte d’Internet ens ha modificat les nostres vides en les últimes dos dècades. Avui per els adolescents és part de la seva rutina diària, inclús la majoria dels adolescents tenen el seu perfil personificat i cada vegada en són més els adults que es sumen a la xarxa, inclosos els grans adults, que incrementen l’ús cada dia.
S’ha de començar entenent què ésuna xarxa social: Les Xarxes són formes d’interacció social, definida com un intercanvi dinàmic entre persones, grups i institucions en contextos de complexitat. És un sistema obert i en construcció permanent que involucra a conjunts que s’identifiquen en les mateixes necessitats i que s’organitzen per potenciar el seus recursos. Però ¿Per què l’èxit d’aquestes xarxes?, doncs perquè en primer llocés molt fàcil entrar en una, l’usuari pot fer un perfil on exposi els seus interessos, gustos, fotografies, etc.
Aquesta nova forma de socialització permet una comunicació més fluida al borrar les barreres temporals de manera que els usuaris poden mantenir-se amb contacte amb persones de tot el món i dona la possibilitat de recuperar la relació amb amics de d’infància que fa anys que no veus.Intervenir a una xarxa social comença per trobar altres amb qui compartir els nostres interessos, preocupacions o necessitats i encara que no succeeixi més que això, que ja és molt, perquè trenca l’aïllament. Aquestes xarxes et donen la possibilitat de sentir-te integrat a un grup.

TIPUS DE XARXES SOCIALS
Es poden distingir dos tipus de xarxes socials:
* Analògiques: formades per grups depersones relacionades entre sí, i que es desenvolupen sense sistemes electrònics o informàtics connectats a la xarxa.
* Digitals: originades als medis informàtics i electrònics, que és on es desenvolupen.
Alhora, dins d’aquests hi ha dos grups:
* Horitzontals: dirigides a tot tipus d’usuaris i sense una temàtica definida ni un objectiu concret. Les xarxes d’aquest tipus més conegudes són:Facebook, Orkut, Identi.ca i Twitter.
* Verticals: que es basen en un tema i aspiren a reunir un gran nombre d’usuaris entorn aquest tema o objectiu concret. Dins d’aquest grup, poden ser de tipus professional, d’oci o mixtes.

NAIXEMENT I RECONEIXEMENT DE LES XARXES SOCIALS
L’origen de les xarxes socials inicia, al menys, a l’any 1995, quan Randy Conrads va crear el lloc webclassmates.com. Amb aquesta xarxa social permet que la gent pugui recuperar o mantindre el contacte amb antic companys de l’escola, institut, universitat, etc.
Des de 1997 fins avui el més representatiu ha sigut dissenyar un lloc per reunir a mils de persones que tinguin intersos comuns. En aquest mateix any va sorgir Sixdegrees, aquest va ser el primer servei que va permetre crear un perfil en la web, agruparels contactes directes i intercanviar missatges amb ells.
En el 2001 apareix Ryce.com i neix amb ella la primera xarxa social especialitzada, en l’actualitat aquesta agrupa per lo menys 500 mil professionals.
En el 2002, comença a aparèixer llocs web promocionant les xarxes d’amics en linia. Neix Friendster que va ser la primera en tindre un sistema inteligent capaç de relacionar a els usuarisde la xarxa segons els seus gustos.
En el 2003 es popularitzen amb l’arribada de llocs com Linkedin que es un lloc de xarxa orientada a els negosis, fundats en el desembre de 2002 principalment per xarxes professionals.
Neix el MSN Spaces dit avui en dia Windows Live Spaces, que tenen 100 milions de visitants únics al més.

En el començament del nou segle va portar amb ell els fenòmens mésimportants de la web. Similar a YouTube o als blogs, les xarxes socials van arribar a Internet de forma ràpida i de la mateixa manera es van fer d’un públic creixent.
La popularitat de cada una d’aquestes xarxes, varia d’acord amb el país o regió, com per exemple Orkut (Brasil) i Tuenti (Espanya). Diferent es el cas de les xarxes com MySpace, Facebook o Hi5. La primera mencionada (MySpace) va...
tracking img