Reducció Finançament Ong

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
El finançament de les ONG podria caure fins a un 15 % respecte de l'any 2011 i el sector privat en serà la principal font de creixement
Ignasi Carreras, director de l'Institut d'Innovació Sociald'ESADE, augura que "els anys 2012 i 2013 representaran un autèntic tsunami pel que fa a la reducció dels recursos econòmics de les ONG"

Res no serà com abans, al tercer sector. Segons un informeelaborat per l'Institut d'Innovació Social d'ESADE, la Fundació "la Caixa" i la Fundación de PwC, es preveu que, respecte de l'any 2011, el finançament a les ONG del nostre país caurà entre un 2 %, en lahipòtesi més optimista, i un 15 %, en la més pessimista. En aquest darrer escenari, Ignasi Carreras, director de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE, augura que "entre el 20 i el 25 % de les ONGpassaran de ser actives a inactives".
A més, l'estudi vaticina que les opcions de creixement provindran essencialment de l'àmbit privat, amb uns donants que canviaran les seves exigències a les entitatsquant a la professionalitat i la transparència.
A diferència de la percepció generalitzada, l'informe indica que entre 2008 i 2011 es va mantenir l'statu quo econòmic de les ONG: el finançamentpúblic va compensar la caiguda del finançament privat. Només l'any 2011, el sector va rebre més de 8.000 milions d'euros de finançament, amb una alta dependència del finançament públic (70 % del total) imés del 20 % del finançament privat procedent de l'obra social de les caixes d'estalvi. En aquest període, el volum d'ocupació va superar els 400.000 empleats remunerats, cosa que va representar l'1 %del PIB.

Més demanda i menys recursos
L'estudi assenyala l'any 2012 com el punt d'inflexió, amb l'arribada real de la crisi per al tercer sector d'acció social. I n'indica diversos motius: caigudesen el finançament de més del 10 %; dificultats de cobrament cada vegada més urgents; costos financers creixents, i un entorn en què les fonts tradicionals de finançament s'assequen a gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Que son las ong?
  • Que Es La Ong
  • que es una ong
  • la ong
  • La Ong
  • ONG
  • ONG
  • QUE SON LAS ONG

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS