Regions fisiogràfiques de catalunya

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (411 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 14 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
REGIONS FISIOGRÀFIQUES DE CATALUNYA

En funció de les precipitacions, Catalunya es pot dividir en dues grans regions: la Catalunya humida (amb precipitacions superiors als 700 mm anuals) i laCatalunya seca (amb precipitacions per sota dels 700 mm anuals).

Regions de la Catalunya seca:

La regió de la tramuntana: Situada des de la Serra de l’Albera fins al Massís de les Gavarres. La sevacaracterística més important és el vent del Nord (sec i fred). La formació vegetal típica és el bosc mediterrani de pi i alzina.

El litoral mediterrani: S’estén des del Massís de les Gavarresfins a la Sènia. Conforme ens aproximem al Sud, el clima es va fent més sec i calorós. La forma vegetal típica és el bosc mediterrani (pi i alzina). És la zona més poblada de Catalunya.

Altiplàcentral: Es correspon amb la Depressió Central. Hi ha més oscil·lació tèrmica que a la zona litoral i una pluviositat més escassa. La vegetació típica és el pi i el matoll.

Prepirineu: Situada al Suddel Pirineu axial. L’amplitud tèrmica és molt marcada entre l’ hivern i l’estiu. Pel que fa a les formes vegetals, presenten una dualitat: als vessants assolellats hi predominen el pi blanc, el rourei l’alzina, mentre que als vessants humits hi trobem roures, faigs i pins negres. Els nuclis de població se situen al costat de les valls.

Continental: És la part més interior de Catalunya, terrafronterera amb l’Aragó. El clima és més extrem perquè la influència de la Mediterrània hi arriba molt dèbilment. Les precipitacions són força escasses i la vegetació és estepària. Els principalsnuclis de població se situen a la vora dels rius.

Regions de la Catalunya humida:
Comprèn el territori en què les pluges anuals superen els 700 mm. Com a conseqüència d’això, és la regió en què esconcentra la major part de les reserves d’aigua de Catalunya. S’hi poden distingir 2 zones:
Regió oriental: És la zona de la Serralada Transversal. El clima és mediterrani d’alta muntanya, amb...