relato

Páginas: 17 (4218 palabras) Publicado: 25 de junio de 2013
RELAT
EL MISTERI DE TORRELLA

Llúcia i Lucas, tenim el gust de convidar-vos a passar el proper cap de setmana
a una casa rural, ja que hi ha un gran misteri per resoldre i
confiem en vosaltres per descobrir-ho. A les 10 hi haurà un
cotxe a la porta de la vostra casa per a què vos porte al lloc.
Confirmeu la vostra assistència en la pàgina web misteridetorrella@enigma.es
El RabosotEns han convidat a passar un cap de setmana a una casa rural! - li diu Llúcia al seu germà Lucas.
Què estrany! La convidació no té segell, ha de ser d' algú que ens coneix i ens l'ha deixada a la bústia, encara que està signada per “El Rabosot” - va dir Lucas.
Doncs, si és un amic nostre, potser sigui una festa sorpresa pel nostre aniversari. Queda poc - va dir Llúcia.
A les hores anirem! -van dir els dos a la vegada.

Arribà el dissabte a les 9:00 del matí, sonà el despertador i els dos començaren a preparar-ho tot, entre nervis i emoció, per anar a la casa rural a passar el cap de setmana.
A les 10 ja estaven preparats, guaitant el cotxe que aniria a per ells. Arribà un cotxe negre amb els vidres tintats. Es va baixar la finestra del copilot i algú els digué que pujaren a lapart de darrere per anar a la casa on passarien els propers dies.

Es van posar en marxa i començaren a endinsar-se en el bosc. Arribà un moment que ja no sabien on estaven i encara van estar en el cotxe trenta-cinc minuts més. Estaven completament desorientats i els mòbils ja feia estona que estaven sense cobertura.

Arribaren al lloc i trobaren una casa enmig del bosc, rodejada d'arbresmil·lenaris, frondosos i on el silenci era ensordidor. Era un dia de primavera on el sol lluïa dalt del cel i no li destorbava cap núvol. La tramuntana xisclava de manera intermitent, però el sol calfava com si d'estiu es tractara.
Els arbres del voltant de la casa eren, alguns d'ells, arbres de fulla perenne, de color verd fosc, ja que l'hivern havia sigut molt humit. Altres arbres eren de fullacaduca que lluïen les sues fulles verdes i alguns d'ells ja tenien, fins i tot, flors. El paisatge era d'inigualable bellesa, miraren on miraren els dos germans estaven rodejats pel verd dels arbres i pel blau del cel. La casa es veia al fons d’aquest meravellós paisatge i donat que era tan antiga, no desentonava gens en el paisatge.

La casa era antiga, gran, tenia una estructura quadrada i enmig un pati en una carrasca que, tan gran com era, es veia des de fora. Abans d'entrar en la casa Lucas va mirar pacientment la casa i li va parèixer que l'ala nord de la casa era la quadra i que ja feia temps que no s'utilitzava perquè estava caient. Potser la quadra tindria més de cent anys, va pensar Lucas. Dins d’aquesta hi havia tres cavalls, un d'ells era negre brillant, l'altre blanc i esnotava que estava molt cuidat i un tercer que era marró com la terra que xafaven els germans. Els amos de la casa quan no treballaven, que era poc habitual, treien a passejar els cavalls. La part sud de la casa era una antiga almàssera, on els massers que cuidaven la casa feien oli per als amos, i per últim a la part est, la millor orientada de la casa era on tenien la residència i on els amos i elsmassers passaven la major part del dia. Els tres edificis tenien eixida directa al pati, que estava al mig i la part oest era un mur gros de pedra que feia de límit de la casa.

Per fi, després del viatge entraren a la casa. Allí hi havia més gent que, com ells, El Rabosot els hi havia convidat a passar el cap de setmana. Tots els presents estaven tots molt desconcertats perquè no sabien quefeien allí, ni perquè han anat. Ells, particularment, estam un poc decebuts perquè pensaven que els seus amics estarien allí per celebrar la seua festa d'aniversari.
Els va rebre un criat que els va acompanyar a fer una visita per les dos plantes de la casa i els va ensenyar a cadascú la seua habitació. Els convidats es van adornar que la casa, per dins, era molt luxosa i estava molt cuidada....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relatividad
  • Relat
  • Relato
  • De los otros relatos
  • relatos
  • Relato
  • Relato.
  • Relato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS