Religion

Páginas: 9 (2143 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
UNITAT 1. ELS MONS D’AQUEST MÓN
ANALITZA I COMENTA (PÀGINA 67)
1. Creus que la societat en què et mous es pot dividir en els tres terços del document? Estic d’acord amb l’article d’Àlex Masllorens si ens referim a una societat global, però si ens referim a la societat del nostre país, per exemple, no seria correcte fer aquesta divisió.
2. L’article diu que per “diverses raons”, que éscom dir per causes diverses, un dels grups no s’ha enganxat al tren del progrés. Quines creus que poden ser aquestes causes? Crec que la historia ha anat marcant uns camins que més tard s’acabarien augmentant i fent-se més clars. L’exemple el veiem a Àfrica, continent en el qual els altres països sempre han volgut aprofitar-se. L’historia ha anat marcant la situació actual. També cal considerar quees troben endarrerits i que no poden gaudir de les mateixes oportunitats que nosaltres.
3. Observa tots els detalls del còmic. Quin problema planteja? Com caldria afrontar el problema? Creus que existeixen solucions? Planteja el fet de la diferencia que trobem entre l’hemisferi nord i l’hemisferi sud. Els països més rics i amb més poder els trobem a l’hemisferi nord. Al còmic veiem un homenegre intentant queixar-se o comunicar amb l’hemisferi nord, representat per dos homes ben vestits, amb luxe, que no li fan cas. La meva opinió, però, és que s’està avançant molt en termes d’igualtat, tot i que actualment hi hagi molta diferencia.
4. Un comentari habitual entre alguns grups de persones diu que el passat era millor. Creus que això és cert? Justifica la resposta. No crec que elpassat fos millor. Si ens remuntem al passat, ens trobem en termes d’esclavitud o bé del govern de pocs privilegiats contrarestat per la pobresa de gran part de la població.
5. Martin Luther King va pronunciar un discurs el famós dia de Nadal, en què cada paràgraf començava amb aquesta frase: “Somio que arribarà un dia en què la humanitat…”. Expressa el teu somni sobre la humanitat.
Somio quearribarà un dia en què la humanitat, en tota la seva totalitat, gaudirà de les mateixes oportunitats.

CONCLUSIONS UNITAT 1.
El món ha anat avançant però no de forma uniforme, hi ha hagut països que s’han quedat pel camí. Així, a la vista de la realitat que ens ofereix el món actual, quin ha de ser el compromís del cristià? El que està ben clar és l’amor a les persones. Un amor profund a lapersona i a la societat és capaç d’atiar i mantenir el compromís alliberador i, alhora, constitueix el millor antídot per no esdevenir opressors. L’autenticitat de l’amor es mesura per l’entrega als altres.
A més, seguint l’exemple de Jesús, el cristià ha de buscar l’alliberament ple de totes les persones. No només dels oprimits, sinó d’aquells que impedeixen les relacions amb la societat. Lapersona es troba per damunt de totes les diferències ideològiques, races, classes socials i opcions polítiques.
La fidelitat al missatge de Jesús demana una atenció preferencial als més necessitats: els pobres, els oprimits, els perseguits, els emigrants, els malalts, els aturats, els que no tenen sostre, etc.
UNITAT 2. LES ARRELS DEL PROBLEMA SOCIAL
ANALITZA I COMENTA (PÀGINA 73)
1. Llegeix elstextos i observa els quadres i intenta analitzar-los. Quines són les principals denúncies que se’n desprenen? Creus que aquests textos i aquestes imatges tenen algun tipus de vigència avui?
En aquests text i quadre queda reflectida la situació en la revolució industrial de l’obrer. Una explotació de treball, unes condicions de vida pèssimes i el treball dels infants eren els problemes mésevidents.
En les imatges queden reflectides per una banda, la pobresa de la classe treballadora i per altra, la riquesa i el luxe de l’empresari.
Encara ara podrien tenir alguna vigència, al tenir la diferència entre l’empresari i el treballador, però no és tan accentuada. Els sindicats han tingut un paper molt important aquí.
2. A més de la pintura. La literatura i el cinema també s’han fet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La religiòn
  • La religion
  • Religion
  • Religion
  • Religiones
  • La religion
  • Religion
  • Religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS