Ressenya de treballs i dies

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (462 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de noviembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Ressenya sobre el llibre "Treballs i dies" de Hesíode

L'obra a ressenyar fou escrita per Hesiode, poeta i rapsode grec, nascut a Asca sobre la meitat del S. VIII o la primera del S. VII a.C., eracamperol i fill de comerciant. La familia de Hesíode establí la seva residència a Beocia, procedent de Cime de Eolia. El poc que sabem de la seva vida fa referéncia a la seva enemistat amb el seugermà Perses a causa de la heréncia paterna, tema que fou tractat en el seu llibre Treballs i dies.
La ressenya es fa a partir del llebre Treballs i dies, escrita per Hesíode i continguda a Obras yfragmentos, editorial Gredos, S.A. de Madrid 1978, traduïda per Aurelio Pérez Jiménez.
L'obra és dirigida al germà de Hesíode, Perses, degut a una disputa que pesa entre ells sobre la herència paterna dela qual Hesíode diu: "Pues ya repartimos nuestra herencia y tú te llevaste robado mucho más de la cuenta, lisonjeando descaradamente a los reyes devoradores de regalos que se las componen a su gustopara administrar este tipo de justicia."
Amb aquest punt de partida, intenta fer veure al seu germà que el treball és el fonament i destí de tots els homes, y que tan sols treballant podrà tenir unabona vida, instruint-lo amb el mite de Prometeu i Pandora i amb consells de com s'ha de treballar i comportar un home.
Així mateix, a través del mite de les 5 edats i de la faula del rossinyol instaals reis -que no obstant la seva sabiduria com a tals, tan malament jutjaren el pleit-, a seguir les seves recomanacions per no arribar a convertir-se en el regne de la "hibrys" en que parla en el mitede les 5 edats. De la mateixa manera, a través de la faula del rossinyol, demana als Reis que no disposin de la justícia del fort (falcó), sinó de una nova justícia aprovada per Zeus que fa prosperarqui la segueixen i destrueix als injustos (versos del 263 al 275).
Prossegueix el relat amb una sèrie de instruccions de les feines a desenvolupar en les diferents estacions de l'any i un...
tracking img