Restauració

Páginas: 5 (1161 palabras) Publicado: 8 de enero de 2012
RESTAURACIÓ 1875- 1931
1.1 La instauració de la Restauració (1874)
El 1874 els general Pavia fa un cop d'estat al parlament i acaba amb la primera república, i es forma un govern provisional encapçalat pel general Serrano.. Mesos després, Martinez Campos amb un altre cop d'estat, restaura la monarquia amb Alfons XII, a la vegada que forma un sistema polític bipartidista i caciquista presiditper Cánovas i marcat per les eleccions fraudulentes. Al firmar el manifest de Sandhurst el monarca acceptava el sistema polític promulgat per Cánovas.
1.2 Característiques polítiques
L'inici de la restauració va causar un cert retorn al conservadorisme tot i que per primera vegada es va sotmetre l'exèrcit al poder civil i no a l'església, el que es coneix com a civilisme.
Cánovas era unconservador, el qual es regia pels valors de: la pàtria, la monarquia, la propietat i el govern conjunt amb les corts, els quals volia afegir a la Constitució. Econòmicament, adoptà una posició proteccionista, que dificultava l'entrada de productes d'origen extern al país.
La constitució de 1876 perillava degut a les diferencies entre liberals i conservadors, cosa que es va solucionar amb una redaccióflexible, les divergències mes importants van ser en<. el concepte de sobirania, el sistema electoral i la religió. Es va redactar de manera esquemàtica, per així omplir-la posteriorment.
Les característiques principals de la constitució van ser:
- Una sobirania compartida, en la qual el rei comparteix el poder legislatiu amb el govern i te el poder executiu i convoca i dissolt les corts
-Reconeixia els drets individuals i col·lectius basics en part.
- El sufragi depenia del partit que manés.
- El senat estava elegit i part anomenat per la corona (Parlament bicameral)
-La qüestió religiosa depenia de el partit que manés podia ser catòlic o amb llibertat de culte
D'aquesta manera aquesta constitució permetia que els dos partits governessin amb les seves idees, però respectant lesde l'altre partit.
El sistema polític era el Bipartidisme, en el qual dos partits, el Partit Conservador(Cánovas) i el Partit Liberal (Sagasta), s'anaven passant un poder que només representava les oligarquies espanyoles. S'anomenaven partits dinàstic ja que permetien la monarquia d'Alfons XII.
La restauració, en la teoria, es un sistema liberal i parlamentari. En les eleccions es manipulen elsvots de la gent analfabeta (75%) que majoritàriament viu al camp. A quest mecanisme s'anomena Caciquisme, i se'n encarregava gent influent que canviava vots per favors. Quan un president dimitia, el cap de l'oposició era l'encarregat de fer l''encasillado, la llista de diputats que formarien part del govern. Altres trampes que es feien eren les partides de la porra, i la falsificació dels censos.En resum, tot això era per mantenir al poble fora de la política.
Al'oposició hi havia altres partits, a la dreta del Liberal i el Conservador s'hi situava el partit carlista, la Unió catòlica. Al'esquerra hi havia els republicans dividits en centralistes, federals i catalanistes, El patit Marxista anomenat P.S.O.E (Pablo Iglesias). I finalment els partits regionalistes, el P.N.V i les dostendencies catalanistes, una conservadora i una que defensa un govern laic i d'esquerres.
1.3 La fi de la tercera guerra Carlina 1972-1976
El primer que va fer Cánovas al obtenir al poder va ser comandar un exercit contar les forces Carlines. Finalment, Carles VII es va veure obligat a exiliar-se, i al P. Basc i Navarra sels van retallar els furs.
1.4 La guerra de Cuba
Al 1878 es va firmar eltractat de la Pau de Zanjon el cual va donar una petita treva a la guerra d'independència, i va oferir als cubans els mateixos drets que els espanyols
1.5 Evolució política
Alfons XII es va casar primer Maria Mercedes d'Orleans (morí de tuberculosi) i mes tard amb Maria Cristina d'Habsburg. Al 1885 Alfons XII morí i deixa el llegat al seu fill que encara no havia nascut. Maria Cristina va obtenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • La restauració
  • La restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS