Resum De La Literatura Dels S. Xvi, Xvii I Xviii

Páginas: 3 (659 palabras) Publicado: 22 de abril de 2012
LA LITERATURA EN ELS SEGLES XVI, XVII I XVIII


La Edat Moderna es la que va des dels Segles XVI al XVIII fins a englobar tres moviments artístics i literaris, que son el Renaixement, el Barroc iel Neoclassicisme.. Aquest període també es conegut per decadència , encara que no es correcte anomenar-lo així per el fet de que te connotacions de menyspreu i en aquest segles no hi ha capaturament de la producció literària. És aquesta una etapa de castellanització gradual de l'activitat literària dels autors cultes. És acceptable afirmar que en els segles XVI i XVII aquesta castellanitzacióés voluntària o espontània, i que en el segle XVIII és imposada. La causa d'aquesta decadència literària és la desconfiança dels nostres escriptors en la seua pròpia llengua, el descrèdit del catalàentre la gent de cultura per motius com bilingüisme de la cort des de temps enrere, també la instauració d'una dinastia forastera, els Trastàmara i a causa de la nació rica i prepotent, produïda perl'esplendor del món castellà del segle XVI XVII.
Per entendre la nostra situació en la literatura durant la Edat Moderna hi ha que saber la conjuntura política i social en què es trobaven les nostresterres. Començant per el compromís de Casp que donarà entrada a la dinastia castellana dels Trastàmara, passant per quan els països Catalans viuen una situació de violència, que culminarà amb la guerrade les Germanies al País Valencià i a Mallorca i també el Tractat dels Pirineus, que suposarà la pèrdua de les comarques de la Catalunya Nord en benefici de França, i la derrota de la causa recolzadapels catalans en la guerra de Successió, acaben de definir el gris panorama, i per finalitzar El Decret de Nova Planta esdevindrà el símbol de la pèrdua de les llibertats nacionals catalanes.
elsdiferents moviments culturals son el Renaixement que es la culminació de l'Humanisme i es coneguda com la invenció de la impremta. També es coneguda per que l'erasmisme fou el corrent del moment,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La literatura dels segles de transició: xvi – xvii – xviii
  • Resumen Secreto XVI XVII XVIII
  • literatura culta segles XVI XVII i XVIII
  • La literatura en els segles XVI XVII i XVIII
  • siglos XVI XVII XVIII
  • La Corona D Aragó Dels Segles XVI Al XVIII La Literatura Popular Dels Segles XVI Al XVIII El Renaixement
  • La Plástica en México Época Colonial S. XVI,XVII y XVIII
  • Cultura en el siglo xvi , xvii y xviii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS