Resum de la república

Páginas: 4 (769 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2010
És una conversa de Sócrates i Glaucó i han baixat al poble del Pideo i quan tornen un esclaus els hi diu que es quedin a casa del seu amo i llavors Glaucó i Sócrates se’n van a casa de l’home illavors comença el debat. El llibre I ens situa. El llibre dos ens comença dient que és la justícia.

LLIBRE II

FRAGMENT I: GLAUCÓ: Només els tirants poden gaudir de la justícia, ja que són ells quil’estableixen. Les persones injustes són aquelles qui poden desenvolupar les seves accions sense que la gent se’n adoni i les persones justes són aquelles qui rep molts pals a la seva vida i qe sempreacaba malament. Ens diu que millor no ser just sinó semblar-ho. Qui practica la justícia ho fa contra la seva voluntat. És millor la vida de l’injust que la del just. Moltes vegades complim les lleisper la por al càstig. Una persona justa hauria d’acceptar la justícia per a ell mateix. S’han de complir les normes perquè creiem que és el millor. La persona que no creu en la justícia utilitzarial’anell de giges per tal de poder fer el que vol .

FRAGMENT II: Crítica a la religió grega tradicional. Sòcrates diu que els déus han de ser bons, no poden ser manipuladors. Per tan hem de posar elmodel de la justícia. Es planteja que és la virtut i acaba dient que és millor la justícia per ella mateixa . és millor ser justos tan en la vida de la ciutat com en la vida individual.

FRAGMENT IIISÒCRATES: proposa que primer cal analitzar la justícia en la polis per a després utilitzar-la individualment. L’estructura ideal de govern és la polis petita on la gent es conegués, un estat molt granperd l’essència d’estat.

IV SÒCRATES: Les ciutats petites creen lligams entre les persones i poc a poc va creixent i s’especialitza. Apareix el comerç per tant hi ha egoisme i es necessiten méslleis. És més difícil governar una ciutat gran que una petita. Per tant la justícia és una sistema natural. Per tant obté una ciutat petita.

FRAGMENT V: Una societat petita on la gent viu sense...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de la república
  • Resumen. La República libro sexto
  • Resumen. La República libro V
  • Resumen la republica de socrates
  • "La República Perdida"Resumen Del Video
  • La República De Platón Resumen
  • Resumen La Republica De Platon
  • Resumen La Republica Platón

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS