Resum Drames Rurals

Páginas: 5 (1143 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2013
Títol: Ombres
Personatges:
Principals: La Maleneta: era la cosina de la Rita, era bastant garrida. Era orfe de pare i mare, i molt pobre. S'arriba a tornar boja.
Secundaris: Rita, Genís, marit de la maleneta, els fills, el metge i la sogra de la Maleneta.
Argument:
Dues cosines orfes es crien com a germanes i viuen juntes fins que es casen, que es separen. Es seguien veient, però hi vahaver una temporada que la Maleneta estava més reclosa. Un dia es presentà a casa de la seva cosina demanant auxili, que no la fesen tornar, novaren treure res en clar, ni d'ella ni dels marit; però la van convencer perque tornàs a ca seva. Al cap de tres dies tornà un altre pic a casa de la Rita, però aquest pic boja. Ella no volia parlar i ell no deia res. Un dia el marit desaparegué amb el fill iella havia anat empitjorant, i així quedà tot, sense sebreel perque de tot.
La Maleneta i la Rita són dues cosines que s'estimen molt, però que amb el pas del temps, s'han de separar per a formar les seves respectives famílies. La Rita es casarà amb el Geniset i la Maleneta amb un hereu. Passen els anys i un bon dia la Maleneta arribarà a la casa de la Rita, plorant i demanant un llit perdormir. La Rita i el Geniset pregunten què ha passat i el Geniset va a veure l'hereu però cap dels dos donarà cap resposta. La cosina de la Maleneta i el seu marit la convencen per a que torni a casa seva, però al cap d'una setmana la Maleneta torna molt pitjor que abans. El metge la va a veure i el seu diagnòstic és que la Maleneta està boja. Mai se sabrà què va passar amb la Maleneta i el seu marit,perquè aquest se'n va a viure a l'Argentina amb el seu fill.
Estructura interna:
Esdeveniment inicial: Dues cosines que es crien juntes es separen quan es casen
Nus: Un dia laMaleneta es presenta a casa de la Rita i li demana auxili, aquesta la convenç perque torni, però el resultat fou que ella tornà boja.
Final: No s'aclareix quin és el motiu de la boixeria de la Maleneta.
Tema o ideacentral:
El misteri.
______________________________________________________

Títol: L'explosió
Personatges:
Principals: Peret: és un exobrer d'una fàbrica que es despatxat i com a reacció es fa partidari de l'anarquisme.
Quimeta: és la dona del Peret, ella pateix el que el seu home sigui un poruc, un orgullós fins i tot anarquista.
Secundaris: Eladi, Palmella,
Argument:
Un obrer ésdespatxat d'una fàbrica, aquest obrer sense feina, es dedica a vaguetjar i a no fer res. Es fa partidari del moviment anarquista, i prepara una bomba per al seu antic amo. Però el tir li surt per la culata, perque la seva dona havia anat a recuperar-li la feina, perque ell era massa orgullós per anar-hi; i quan explota la bomba mor també la seva dona.
En Peret i la Quimeta són una parella feliç. Ell hacanviat últimament de caràcter, ara es més tossut, més neguitós i no deixa de parlar sobre idees anarquistes, això és atès que es relaciona amb un grup de gent anarquista i hi va a les xerrades. La Quimeta està preocupada pel seu marit i li intenta convèncer per a que recuperi el seu treball anterior, a ca l'Eladi. Ell es nega. Una tarda, sense que el seu marit ho sàpiga, la Quimeta va a cal'Eladi per a que li torni el treball al seu marit, mentrestant el Quimet decideix posar-hi una bomba al taller del senyor Eladi. Quan s'adona que la seva dona és a dintre, és massa tard.
Estructura interna:
Esdeveniment inicial: En Peret es despatxat de la fàbrica.
Nus: Es torna anarquista i preparen un atemptat en contra de l'antic amo.
Final: Quan la bomba explota la seva dona també mor enl'explosió.
Tema o idea central:
L'anarquisme.

Títol: “Nochebuena”
Personatges:
Principals: Màxima: és una dona d'uns 80 anys que viu sola amb el seu gat. No té fills perque quedà vidua molt prest.
Secundaris: Marcona, Mariagneta, Pere Anton, en Miquel, en Pep.
Argument:
Una colla d'amigues de la infantesa decideix passar el Dissabte de Nadal juntes. Es reuneixen elles i una colla més per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS