Resum els trobadors

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (279 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 23 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. Escriu un text d'unes 200 paraules, explicant qui eren els trobadors? En quina època i en quins llocs van viure? Quines són les principals característiques de la sevaliteratura? En quina llengua escrivien els trobadors catalans? 

La moda dels trobadors va néixer a Occitània durant el segle XI.
Un torbador és un poeta cantor de l’Edat mitjanaque creava composicions literàries i musicals destinades a ser difoses pel cant dels joglars. Normalment cada trobador tenia el seu propi joglar. Els joglars eren uns personatgesnormalment malabaristes, acróbates que per mitjançant activitats de circ o qualsevol altre espectable duien a terme el recital de poemes.
Gairebé tots els trobadors havienestudiat el trivi (gramàtica, lògica i retòrica) i el quadrivi (aritmètica, geometria, música i astronomia) i també tenien coneixements de tractats de poètica i composició musical.Escrivien en llengua vulgar. Normalment cantaven en occità. Els trobadors tenien una llengua mes o menys unificada anomenada “llengua koiné”
Les seves composicions literarieso musicals eren sobretot cançons amoroses, propaganda política i debats. Amb els cants dels joglars era la manera que tenien els reis, burgesos i la gent per sapiguer el quesucceir en altres regnes.
La seva poesia es va convertir en la primera mostra de literatura artística en llengua vulgar que va conèixer l’Europa dels cristians.
Es coneixen uns350 trobadors de procedències socials molt diversa, començant pels primers trobadors coneguts el Papa Climent IV o el rei d’Anglaterra Ricard I Cor de Lleó, a nobles com elcatalà Guerau de Cabrera fins hi tot un famosíssim trobador d’origen humil com va ser Marcabru.
Va haver una vintena de trobadors catalans i es conserven prop de 200 composicions .
tracking img