Resum d'obres d'història de l'art (2n trimestre de 2n de batxillerat)

Páginas: 24 (5883 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2011
Torre Eiffel
Materials elements de suport i suportats: Aquesta és una arquitectura /monument format enterament de ferro forjat, amb més de 18000 peces de ferro entrellaçades i entrecreuades i unides amb més de 2,5 milions de cargols. En total l’estructura fa 324. En quant als elements de suport, podem parlar de les 8 potes que te la construcció, d’aquestes però, lés més importants són les de labase, ja que són les que reben més pes, un pes que es distribuït per uns arcs, en quant als elements suportats, podem parlar de tota l’estructura superior a les potes, és a dir, són tones i tones de ferro suportades per les 4 torres de la base.
Espai exterior: Aquest és un monument, que fa més de 300 metres, concretament 324 (originàriament feia 300, però es va afegir una antena de radio que fa24 metres). Aquesta es pot apreciar que exteriorment te una estructura de tres cossos: la base, la part central, i la piramide, que acaba amb el mirador. Com a primera impressió, aquesta construcció sembla molt lleugera gràcies a la quantitat d’espais que es generen, però, en realitat és una estructura molt robusta i de gran pes, degut a les tones de ferro.
Ordres arquitectònics i elementsdecoratius: En aquest cas, podem dir que s’ha utilitzat una combinació entre la tècnica llindada i la voltada, ja que s’utilitzen molt elements rectilinis (que són els que donen aquest aspecte geomètric al monument) i arcs, que són els principals encarregats de distribuir el pes entre les 4 potes. En quant als elements decoratius, bé, podem dir que són pràcticament inexistents, si que hi ha una sèrie demotius decoratius intentant dissimular la fredor del ferro, i, en conjunt, observat des d’un punt central, fa una joc de formes semblant al d’un calidoscopi.
Il•luminació: Bé, podem parlar d’un edifici molt il•luminat, degut a la gran quantitat d’espais que genera el ferro. A més a més, les parts que estan “cobertes”, ho estan amb vidres, per tant, deixen passar la llum.
Composició:. Aquest ésun edifici que està dividit en tres grans blocs, el primer, que fa de base i te 4 grans pilars que reben el pes de tota l’estructura distribuït a través de diferents arcs, la part central, de base rectangular també amb 4 pilars, que descansa sobre 8 gats hidràulics situats a la planta base i, finalment, la part superior, amb una forma piramidal “igual que tota l’estructura”. Interiorment hi ha unascensor i també hi ha restaurants i tendes. Tota l’estructura també està composta per una sèrie d’elements decoratius, com petites sanefes... Aquest, te una gran simetria, que, si es observat des de la part superior, dona una impressió semblant a un calidoscopi. Destaca per una forta verticalitat i la torre forma paràboles.
Espai interior: Interiorment, hi ha moltes escales i uns ascensors, quepermeten als visitants arribar a les zones principals de la torre, com la tenda, el restaurant, el mirador... interiorment es limita a aquests 3 espais, ja que tota la resta és estructura.
Anàlisi estilística: Aquesta és una obra que pertany al període del ferro, ja que és una torre que està completa i enterament feta amb ferro forjat, un estil que busca noves formes d’arquitectura, i unad’aquestes, és el ferro, un material resistent i elàstic. És un període/estil, que serveix per a construir grans i colossals construccions com temples, palaus, torres, estacions... un altre material que hi juga un paper important, també és el vidre.
Context històric: sg XIX, aquesta és una obra situada al camp de Mart, obra que representa els avenços tecnològics de la revolució industrial, una revolucióque va aportar moltíssims canvis tant econòmics com socials, ja que van millorar les condicions de vida, la població va créixer, el comerç (gràcies a la invenció del tren, les vies...) va poder arribar a més llocs... Un edifici que també commemora el centenari de la rev. Francesa
Interpretació/significat:
Aquesta és una torre que te dos objectius principals. El primer es mostrar el gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esquema filosofia 2n batxillerat
  • Filosofia de 2n de Batxillerat
  • geografia 2n batxillerat
  • Filosofia 1r 2n trimestre
  • Resum filosofia 2n batxillerat
  • TREBALL BIOLOGIA 2n TRIMESTRE
  • Historia Tema 2.
  • Historia de l'art 2n btx, la biblia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS