Resumen del libro "el conte número tretze"

Páginas: 6 (1328 palabras) Publicado: 30 de enero de 2012
AUTORA: Diane Setterfield

- Especialitzada en literatura francesa dels segles XIX i XX.

- Va néixer al 1964 a Gran Bretanya.

- El conte número tretze, és la seva primera obra i és un homenatge a la lectura, els llibres i la literatura del segle XIX.

NARRADOR: 1a persona

- Margaret Lea, explicant la seva experiència i el seu dia a dia a casa de Vida Winter.

- Vida Winter,explicant la seva història a la biògrafa, Margaret Lea.

ESPAI:

- Es desenvolupa a Angefield, a casa de la Vida Winter. Ja que la Vida Winter i els seus avantpassats sempre han viscut en aquella casa, i Margaret Lea s’instal·la una temporada en aquella casa per poder escriure la biografia de la escriptora.

TEMPS:

- Podria ser un fet de la actualitat, ja que encara hi ha escriptors que redactenla biografia d’altres. No obstant, el llibre es basa, principalment, en la vida passada de la Vida Winter, per tant fa diversos salts al passat, des de el segle XIX, fins ara, aproximadament.

- El llibre no especifica n cap moment, en quant de temps passa la història, però es dedueix que aproximadament la Margaret Lea triga 2 mesos en escriure la vida de Vida Winter, ja que el llibre ens donales següents dades:

*COMENÇAMENT: novembre

*FINAL: gener

TÈCNIQUES DE LOCUCIÓ:

- Descripció: contínuament es descriu personatges, ja que mentre la escriptora li explica la seva vida a la biògrafa, va descrivint amb detall, el comportament i l’estat de cada personatge en cada moment.

- Diàleg: cada dia la Margaret Lea i la Vida Wintermantenen un diàleg. Per tant el llibre hi ha en abundància.

- Narració: el llibre, com ja he dit abans, tracta d’un llibre dintre d’un altre, d’alguna manera. La història de la Vida Winter, dintre de la història del llibre, per tant, la narració és el tema bàsic.

PERSONATGES:

Protagonistes:

- Margaret Lea: jove tímida i insegura, filla d’un llibreter de Londres. Serà l’encarregadad’escriure la vida de la famosa escriptora Vida Winter. Serà ella qui descobreixi tots els secrets de la casa, de la Vida Winter, i fins i tot els seus propis secrets i la seva història.

- Vida Winter: famosa escriptora que mai ha desvelat la seva misteriosa vida, sempre ha dit mentides. Però en els seus últims mesos de vida, a causa d’una enfermetat, decideix contractar a Lea, després d’haver llegit unanovel·la escrita per la biòloga de dos bessons, dedueix que Margaret té una historia encara per descobrir.

Família Angefield:

- George: despreocupat, sempre ha estat al marge de la família.

- Mathilde: Vida Winter la descriu com malcarada, egoista i mandrosa. Va morir quan va néixer Isabelle.

- Isabelle: mare de les bessones. És una dona misteriosa, violenta, solitària... Acaba en unmanicomi. Té un secret que no es desvela fins al final del llibre, i és que va tenir una altra filla.

- Charlie: solitari. Està obsessionat amb la seva germana la Isabelle. La maltracta, l’insulta, i fins i tot la viola. No deixa que ningú se li acosti, i quan ells té a les bessones, decideix passar la seva vida tancat en la habitació. Fins que quan arriba la mort de la Isabelle, desapareixsense rastre. En Charlie també té una filla, i es resol tot al final com amb la Isabelle.

Emmeline: és la bessona dòcil de les dos nenes. És maltractada per la seva germana però ella sempre se l’estima i no es pot separar mai d’ella. No es sap viure sense la seva germana bessona, fins que un dia entra en raó.

Adeline: és la bessona conflictiva, rebel, nerviosa, violenta.... no obstant, amb laedat de 12 anys la seva vida canvia, i té moltíssim canvis de comportament, passa de ser la nena rebel, a la nena més educada i responsable de tot Angefield. Després de fer-li totes les proves possible no troben la resposta. I és Margaret qui la descobreix.

- John el Planta: és el jardiner de la família, és un home que només es dedica al seu jardí. Fins que tothom a la casa mort, i s’ha de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen del libro la lechuza me conto
  • Resumen del libro de Números
  • Resumen del libro El diablo de los numeros
  • Resumen y aplicacion del libro ojala no hubiera numeros
  • Resumen conta
  • Resumen de Conta
  • Resumen conta
  • Resumen Conta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS