Resumen dramaturgia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (682 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Tomás Motos, Antoni Navarro, Xema Palanca i Francesc Tejedo, Taller de dramatització Teatre, Edicions Bromera (Bromera.txt), Alzira 2000.
Aquest llibre es presenta com un material per a la matèriaoptativa "Dramatització-Teatre" a l'Educació Secundària Obligatòria a la Comunitat Valenciana. Així, la finalitat d'aquest llibre és que l'alumnat es submergeixi en el llenguatge teatral, al mónd'espectacle on altres codis, a part del literari, entren en joc, amb una introducció al text literari teatral mitjançant una perspectiva històrica.
D'aquesta forma, amb l'eix històric s'uneixen les deuunitats que constitueixen el llibre: un eix històric on es destaquen els moments principals de la cultura teatral occidental i s'ofereixen els elements mínims culturals que qualsevol ciutadà necessitaper comprendre les obres que en l'actualitat es podem trobar en la cartellera teatral de les nostres ciutats.
Però els coneixements històrico-cronològics no ho són tot, perquè cada època i tipus deteatre que en aquest llibre es presenta te com a propòsit conduir els alumnes a l'exercitació dramàtica: expressió i teatralització, comunicació, retroacció i avaluació, i llenguatge teatral.
Pertant, l'objectiu fonamental serà provocar l'interès per l'art dramàtic i desenvolupar-los la capacitat expressiva i la sensibilització artística mitjançant eines com l'experimentació i el jocdramàtic.
D'una altra banda, activitats sempre estan lligades amb el tipus de teatre o època que presideix la unitat i contenen uns elements mínims de reflexió, perquè l'alumne-comprenga per què està fentallò com per exemple:saltar, cantar en grup, imitar els sons dels animals, explicar coses amb el cos, jugar amb les paraules, etc.. A més, a més el llibre es complementa amb un quadern d'activitats, pled'exercicis els quals es centren tant en la part verbal com en la no verbal. i, fins i tot, hi podem trobar tests motivadors, que permeten anar una mica més lluny en el coneixement del tema...
tracking img