Resumen el retart de drian grey

Páginas: 15 (3697 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2011
El retrat de Dorian Grey ,Oscar wilde

[pic]

Resumen:

Capítol I. -
 Basilio es troba practicant amb Lord Henry i admirant el que ell anomena la seva obra mestra, li confessa la idolatria que sent per la bellesa d'aquest adolescent.

 Capítol II .-

 Lord Henry coneix Dorian Gray ia través de la conversa casualment tots dos coneixen la tia Àgata, aquesta visita resulta ser positiva jaque per Dorian, Basilio és molt avorrit perquè no li agrada parlar quan està pintant.

 Lord Henry conversa amb Dorian de coses que li sorprenen, de les que ell no havia reflexionat, com la importància dels sentits, de l'ànima i la joventut de la qual aquest gaudeix, li diu que la joventut no és eterna i que ha de aprofitar-la.

 Capítol III .-

 Lord Henry esbrina més sobre Dorian idescobreix que el seu oncle Jorge coneix a la família d'aquest, la seva mare, Margarita Devereux, i filla de Lord Kelso.

 Margarida Devereux es va enamorar d'un home pobre, al qual Lord Kelso es diu va manar matar i per això tot i que ella vivia a casa del seu pare, mai va tornar a parlar. Amb aquesta informació Lord Henry es va adonar del que podia arribar a fer amb Dorian, a qui va anomenar "Fillde l'amor i la mort".

 Lord Henry tenia una cita amb la seva tia Àgata a la qual també assistirien Dorian i amics de la seva tia. Aquests es reunien per discutir sobre la forma tan particular de cada un, de com veien la vida dels americans.

 Quan Lord Henry els va donar un llarg context que els éssers humans ens oblidem de somriure i ens preocupem massa per coses superficials, com "el quèdiran?", Tots els convidats van prestar gran atenció i en acabar de parlar li van mostrar el encantats que van estar amb la seva meravellosa conversa i ensenyament que van obtenir.

 Capítol IV .-  Un mes després Dorian confessa a Lord Henry ja Basilio estar enamorat d'una actriu Sibil Vane, la qual coneix en un teatre, ell diu que ella l'anomena "Príncep Encantat", els convenç perquè vagin a veurela seva estimada al teatre.

 Basilio i Lord Henry es queden pensant en que els nostres més dèbils impulsos són aquells de la naturalesa tenim consciència i que sovint pensant fer una experiència sobre els altres, la fem realment sobre nosaltres mateixos.

 Capítol V. -

 Sibil Vane entra a casa seva i li diu a la seva mare que és molt feliç amb el seu "Príncep Encantat" i ella li adverteixque només si és ric podrà pensar en matrimoni, a ella no li importen les paraules de la seva mare, però entra el seu germà Jaume i amb veu de disgust li diu que no permetrà que ningú la malmeti i que si aquest "Príncep Encantat" s'atreveix a fer-ho, el matarà i adverteix a la seva mare que ha de tenir cura d'ella perquè ell viatjarà a Austràlia.

Capítol VI .-
 Lord Henry, Basilio i Doriantenien una cita en un hotel, a la qual Dorian encara no arribava i Lord Henry aprofitava per explicar-li a Basilio que aquest s'havia compromès en matrimoni amb Sibil Vane, al que Basilio respondre que no estava d'acord perquè pensava que només ho buscava per la seva fortuna, en aquest moment va arribar Dorian i els diu que és molt feliç amb la seva estimada, els adverteix que tot ha de ser un secretperquè ell no és major d'edat i quan ho sigui va a fer el que vulgui i això és casar-se amb Sibil.

Capítol VII .-
 Arriben al teatre on actua Sibil, a Lord Henry li sembla un lloc horrible i critica tot el que veu, però Basilio li diu que si això ho fa feliç ell li donarà suport, per fi quan s'aixeca el teló, els dos amics es queden sorpresos amb la bellesa de Sibil, però els desil.lusiona laseva actuació perquè era massa artificial i sense talent, Lord Henry es va aixecar i va dir que fossin, que no aguantava l'escàndol que tot el públic estava fent.

 Dorian no entenia què li passava a Sibil, es repetia que era una actriu vulgar i mediocre, a la qual cosa Basilio li va dir abans d'anar que no parlés així d'algú a qui estimava perquè l'amor és més bonic que l'art i es va anar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cincuenta Sombras De Grey (Resumen)
  • analisis literario de drian grey
  • Resumen, el retrato de dorian grey
  • 50 SOMBRAS DE GREY, RESUMEN
  • Resumen dorian grey
  • 50 sombras de Grey resumen
  • resumen cincuenta sombras de grey
  • Resumen De El Retrato De Dorian Grey En Inglés.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS