Resumen En Noruego

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
UT OG STJÆLE HESTER


Pert Petterson skrev dette roman som var utgitt i 2003. Deretter teksten er hentet fra novellesamling ASKE I MUNNEN, SAND I SKOA (1987). Han ble født 18. juli 1952 i Oslosom oppvokst på Veivet. Han er utdannet som bibliotekar og han har jobbet i en bokhandel, oversetter og litteraturkritiker. Han har skrev mange bøker men dette bok 'UT OG STJÆLE HESTER' har vunnetflere priser som I 2006 mottok han sammen med oversetteren Anne Born den mest prestisjefylte prisen for oversatt litteratur i Storbritannia, Independent Foreign Fiction Prize.
Han liker å skrive rent ogtydilig bøker hans for en å forstå lett. I tillegg lærer han til leseren
nye ord og synonymer. I dette bok 'UT OG STJÆELE HESTER' det handle om forholdet mellom far og sønn og sønnen blir gammel.Dette roman tar to tider fortid da var 15 år i en sommer av 1948 og nåtid er han 67 år og har en hund som heter lyra og to datter det eldste heter Ellen. Tron Sander er hovedperson i dette roman somhusker barndommen sitt og tilbake 50 år siden. Deretter opplevde han svik,tristhet og døde i det sommer av 1948.

Han bor i landsbyen Øst for Oslo alene sammen med sin hund etter at hans sistepartner døde. Han har alltid lengta å leve her fordi han liker å ha kontakt med naturen. Samtidig kan han se fargene på himmelen, fjellene, elva, innsjøen, store trær som furu og gran, dyr både ville ogtamme, og føler varme, fuktighet, kulde av landskapet. Senere fant han en barndomsvenn i det landsbyen som minner om sommeren 1948. Der minne han til Jon og tvillingbror hans Lars og Odd. Han og Jongjorde mange ting for eksemple ridehester eller klatrer i trær. Samtidig husker han tristete oyeblikkene for døden av en tvillinger som ble kalte Odd. Det annen viktig minne er hans far som lærte hamflere ting og de hadde en god forhold til tross av hans far alltid var på reise. For eksemple fortalte han til sin far at han og Jon skulle stjæle hester men det var en måte å si fordi de virkelig...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Noruega
  • Noruega
  • noruega
  • noruega
  • NORUEGA
  • Noruega
  • Noruega
  • Noruega

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS