Resumen laura a la ciutat dels sants

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 17 (4127 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS.

1. PRIMERA PART
Explica com i per què arriba Laura a Comarquinal. D’on prové? Amb qui vivia? Com ha conegut en Tomàs? Què pensa de la seva nova situació? Per quin motiu Tomàs de Muntanyola s’ha casat amb Laura?
La Laura arriba a Comarquinal, després d’haver-se casat amb en Tomàs a Barcelona. Es dirigeixen cap a Comarquinal, terra Santa d’en Tomàs, amb tren perestablir-se a la casa del seu marit per sempre. La Laura des de sempre ha viscut a Barcelona amb la seva cosina Maria i la seva tia Amèlia des de que se li morí el pare.
Tomàs conegué a la Laura un dia del sant d’una amiga seva, dut al atzar per uns companys. Llavores la Laura balla amb ell, dòcil i somrient, la corba del pit s’acusava a cada gest d’espatlla... Un matís de duresa al rostre de lanoia i un inici de separació bastà perquè ell se sentís mortificat i enlluernat alhora. La Laura pensa que és una dona afortunada, perquè amb la quantitat de dones que hi ha a Barcelona i en Tomàs l’ha anat a escollir a ella que és tan pobre i humil. El Tomàs s’ha casat amb la Laura perquè no li agradaven les dones de Comarquinal i va veure en Laura allò que mai havia vist en cap dona.

Quinsmembres de la família Muntanyola reben la parella?
La Teresa, la seva germana,l’Angelina, filla de l’oncle LLibori Terra Negre, cap de la família. En Jaume, el germà de l’Angelina i hereu de la casa.

Com reaccionen els vilatans quan arriba Laura?
Els vilatans de la plaça, comenten l’arribada de la forastera, de manera sorprenent. Tots ells estan meravellats per la bellesa de la Laura, i tenenenveja de la dona d’en Tomàs. Molts dels solters i quarantens tenen mals pensaments envers la Laura.

Com reacciona la Teresa quan coneix Laura? Quina rivalitat sorgirà entre elles? Descriu la conversa entre Llibori Terra Negra i Teresa, quin parentiu els vincula?
La Teresa és pensa que ara la Laura canviarà totes les maneres de fer que tenien a la casa, que d’ençà que s’havia mort la mara delsMuntanyola tot havia continuat com ella hagués volgut. La Teresa també té molta enveja de al forastera, perquè és bella i bonica.
La Teresa va a casa del seu oncle, Llibori Terra Negra, i li explica que ja ha arribat la Laura, i que no li queda un altre remei que deixar-se trepitjar o anar-se’n. L’oncle li diu que de deixar-se trepitjar res, que ell és el cap de la família i ell aconsellaria alseu germà, si fes alguna cosa encontra la família i ella s’entornaria d’on ha vingut. La Teresa també li comenta que té massa pretensions per ser una pobra i això no li fa gens de gràcia.

Descriu el passeig de la parella per Comarquinal. Com reacciona Laura amb les explicacions de Tomàs? Explica les visites familiars de la parella? Per què són tan grotesques? Què en pensa Laura?
En Tomàs lidemana a la Laura cap a on vol anar, si a donar un vol a al plaça, a la Rambla o a visitar a la família. Però la Laura ha vist una verdor d’arbres a cap de vall del carrer, i unes muntanyes blaves, la possibilitat d’uns espais lliures amb aire net, sense negrors de casses i sense gent. Ell li diu si vol anar cap als horts i ella li diu que si, que allò no ho ha vist mai i que entornant ja li ensenyaràels racons de Comarquinal. Ella vol contemplar el paisatge a la vora del seu marit, ser feliç i allunyar-se de la gent i estar tranquil·la amb ell sol. En tornat cap a casa, els nuvis fan un passeig per la ciutat i en Tomàs li explica tots els secrets de la ciutat. El seu oncle Llibori, el té enveja perquè sempre ha estat amb dones més maques que ell... La Laura comença a sentir por, després elTomàs li explica que potser li retrauran que sigui una dona pobre i això a ella li fa molt de mal. També li diu que tingui molt de compte amb la vídua del notari de Torroella i les seves filles, perquè saben la vida de tot Comarquinal. Després arribant a casa li explica que la Teresa, és molt tossuda i ho vol tot en ordre tal i com la mare li havia ensenyat. La Laura té una sensació estranya,...
tracking img