Resumen Mar I Cel Por Actos

Páginas: 7 (1683 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
ACTE PRIMER:
ESCENA 1ª:
En la primera escena un grup de corsarisestan recollint i netejant les armes que van utilitzar per abordar el vaixell de Blanca. Osman, explica que necessita diners per casar-se amb la seva estimada i Saïd, el capità, li dona un anell per que aconsegueixi diners. Més tard Saïd s'enfada amb Hassen perque l'ha curat malament, i crida a Blanca perque el curi ella, ja queIsmul, el corsari que curava els ferits acaba mort en l'abordatge.
ESCENA 2ª:
Blanca acudeix al camarot de Saïd amb Carles per curar-lo. Saïd veu que Blanca i el seu pare resten enmanillats i li demana explicacions a Hassen, el qual li diu que Malek no li va permetre deslligar-los.
ESCENA 3ª:
Carles renega dels moros i Saïd li pregunta el nom a Blanca, ella respon i el seu pare li diu que noparli més amb ell. Quan Saïd escolta el nom de Blanca es sorprén, ja que la seva mare també es deia Blanca.
ESCENA 4ª:
Saïd escarmenta a Malek per haver donat ordres sense el seu consentiment, i encara que esta ferit decideix anar a la coberta per parlar als seus corsaris i que vegin que el seu arraix està bé.
ESCENA 5ª:
En aquesta escena Blanca i Carles discuteixen sobre la mort, i Blancacomença a pensar en el suicidi però el seu pare li diu que és un pecat i que si ho fa anirà al infern.
ESCENA 6ª:
Hassen apaga una teia i li pregunta a Osman per al seu patró.
ESCENA 7ª:
Saïd li demana a Hassen que porti a Ferran al seu camarot, mentre aquests esperen a Saïd, Ferran i Hassen discuteixen, ja que Ferran diu que els penjaria a tots i Hassen el vol pegar.
ESCENA 8ª:
Ferranrefleciona i determina que Hassen és el gos de Saïd, li vol preguntar com esta la seva cosina i el seu tiet però Hassen s'ha anat enfurismat.

ESCENA 9ª:
Blanca sent a Ferran i va a parlar amb ell, i Ferran, pensant que és l'última vegada que es veuren li declara l'amor que sent per ella desde ben petit. Blanca no s'ho pren gens bé ja que per a ella es un pecat nomès de mirar als homes.
ESCENA10ª:
Ferran li diu a Carles que estima a la seva filla i ell respón que s'obriria el mar abans que Blanca es casés amb un home que no fos Déu.
ESCENA 11ª:
Blanca s'esglaia al veure els morts corsaris que els seus compnays tiren al mar, Ferran i Carles es senten orgullosos d'haver-ne matat tants, però Joanot els escolta parlant de Déu, comença a parlar amb ells, i al cap d'unes paraules s'adonende que Joanot és un renegat.
ESCENA 12ª:
Carles i Ferran intenten que Joanot confessi la seva condició de renegat, encara que ho segueix negant.
ESCENA 13ª:
Joanot acaba confessant i demana Carles i Ferran que no ho diguin als seus companys corsaris.
ESCENA 14ª:
A la coberta, amb tots els corsaris presents, Saïd li demana informació a Ferran, ja que era el patró del vaixell abordat, peròFerran li diu que moriria abans de dir res. Saïd crida a Balnca.
ESCENA 15ª:
Carles ha renegat dels morors, així que Saïd s'enfada molt i explica la història de com va morir la seva mare durant l'expulsió dels cristians d'Espanya. Al escoltar l'història tant trista, Blanca es posa a plorar commuguda, i el seu pare s'enfada amb ella perque està plorant per un moro.
ESCENA 16ª:
La continuaesbroncant per haver plorat per Saïd. Saïd mana sonar el corn perque tots vagin a dormir.
ESCENA 17ª:
Saïd està reflexionant extrañat perque Blanca a plorat. Carles està decepcionat amb la seva filla i no la reconeix.

ESCENA 18ª:
Saïd i Hassen discuteixen perque Hassen diu que Blanca estava fingint i Saïd diu que no, i el fa fora del seu camarot amb el seu geni habitual, i Hassen es lamenta deque el tracti tant malament.
ESCENA 19ª:
Blanca intenta matar a Saïd amb el punyal amb forma de creu mentre Saïd dorm, però el capità moro es desperta a temps per enxamparla, i desprès Blanca ja no és capaç de matar-lo.

ACTE SEGON:
ESCENA 1ª:
Joanot es comença a plantejar d'ajudar als cristians.
ESCENA 2ª:
Carles està enfadat amb Blanca perque diu que ella no tracta els moros com el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum De "Mar I Cel"
  • Resumen Mar I Cel
  • Resum Mar i Cel
  • mar i cel resumen
  • Mar i cel, resum per acte
  • Resum per actes de MAR I CEL
  • Mar i Cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS