Resumen Tirant lo Blanch

Páginas: 5 (1197 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
Tirant lo Blanc
Aquesta novel•la comença amb la narració de com un ermità dirigeix l’exèrcit d’Anglaterra quan els musulmans volien envair el regne per petició del rei. L’ermità aconsegueix vèncer als musulmans gracies al “foc grec” que serveix er cremar el campament dels moros. Desprès d’això el rei moro el va reptar a un combat el qual va ser representat i el va vencer un altre cop.
Desprèsdel temps quan l’ermità vivia una vida de pau i tranquil•litat el rei de Gran Bretanya per enunciar el seu casament va convidar a Tirant lo Blanc, juntament amb més gent, a celebrar les grans festes. Durant el viatge Tirant es va quedar adormit i el seu cavall el va portar fins on era l’ermità, aquest li va demanar que es presentes, i desprès d’una estona de conversa l’ermità explicà a Tirant quefeia anys havia rebut l’ordre de cavalleria. El protagonista sorprès per aquell fet pregà a l’ermità que li expliqués que era l’ordre de cavalleria. L’ermita accepta i li llegí un capítol del famós llibre de Ramon Llull.
Quan l’ermità va acabar d’alliçonar a Tirant aquest va marxar cap a les festes però li demana que quan tornès el passes a veure i li expliqués com havia anat. Quan va tornarTirant no li volgué explicà i preguí la paraula Diafebus. Aquest explicà que havia sigut el millor lluitador de les festes i que va ser nomenat cavaller pel rei. També explicà com havia aconseguit el fermall de la bella Agnès i que aquest va ser el motiu per el qual va començà la batalla entre el senyor de les Viles-Ermes i Tirant. Tirant va fer tot el que poguè perque la batalla fos justa i nose’l pogués acussar de res, va demanar consell a un rei d’armes i van decidir el lloc i l’hora de l’enfrontament. Abans de començar la batalla el jutge de la batalla va dirigir unes paraules de pau als dos contrincants però van lluitar de totes maneres. Durant la batalla els dos cavaller van rebre cops que els hi van causar ferides mortals,a causa d’això el senyor de les Viles-Emes va morir, peròTirant va sobreviure gracies a la humilitat de la bella Agnès . Tirant va viure més aventures durant els jocs, es va enfrentar a cuatre cavallers que venien d’incògnit i els matà a tots. Un d’ ells resultà ser el rei de Frísia, cosa que va provocar un nou desafiament per Tirant i una nova victòria. Un cop acabades les festes fou instituïda l’ordre de cavalleria de la Garrotera. Fins aquí s’haconclòs la primera part de la novel•la.
A la segona part un homes expliquen a Tirant i els seus amic la situació de l’illa de Rodes i això donà inici a una lluita contra els turcs. Tirant escoltà una historia que anava de com els genovesos havien intentat prendre la ciutat i el castell. Primer van entrar al castell dos traïdors genovesos de l’ordre que canviaren les nous de les ballestes per sabóy formatge. Gracies a una dama que seduint al capità dels genovesos aconseguí tota la informació necessària per evitar que passes tal desgracia. Els mamelucs i els moros es van posar d’acord per assetjar la ciutat. El Mestre va demanar ajuda a els altres països, fet per el qual veiem que el protagonista de la novel•la torna a estar involucrat a una batalla. Tirant va aconseguir triomfar un altrecop i desprès d’això es va dirigir a Constantinople on va veure per primera vegada a Carmesina, la filla de l’emperador cosa que li va provocar un dolor inaguantable i va confessar-li a la princesa l’amor que sentia per ella. Quan el soldat va veure que els cristians es volien enfrentar a ells va organitzar totes les seves tropes, al principi de la batalla semblava que l’exèrcit de Tirant esretirava però tot era una trampa ja que més tard es van aturar i van guanyar la batalla
Desprès de la batalla Tirant i Diafebus van anar al castell de Malveí on eren Carmesina i Estefania, les seves enamorades, van decidir fer una visita nocturna. Aquí és on entra el paper de Plaerdemavida, una donzella de Carmesina que veu a Tirant a la cambra de la seva senyora per la nit i a l’endemà li explica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo blanch
  • tirant lo blanch
  • Comentari de tirant lo blanch
  • rsumen tirant lo blanch
  • el paper de la dona a tirant lo blanch
  • Tirant lo blanch
  • Tirant lo blanch
  • Tirant Lo Blanch

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS