Revoluci Russa

Páginas: 12 (2920 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015
Pregunta 1
Qui governava Rússia a principis del segle XX i quines característiques tenia aquest règim polític ?
A- A principis del segle XX va governar l'últim Tsar de Rússia entre 1894 y 1917
Governava Nicolau II, pertanyia a la dinastia dels Romanof, amb un regim de Monarquia absoluta i sistema polític autocràtic.
- El poder: exèrcit, burocràcia, la noblesa i església ortodoxa.
- Tenia unaeconomia agrària endarrerida, tècniques tradicionals amb baixa producció, salaris baixos i condicions precàries i pervivència de la servitud.
- Era un govern autoritari, tot el poder de l'Estat el tenia el tsar, a més, era el màxim representant de l'Església Ortodoxa. Condemnava tota llibertat política, amb deportacions i en molts casos a la execució.
Quines causes i conseqüències va tenir larevolta del 1905. 
B- Les causes de la revolució
- El desacord amb la dictadura del tsar Nicolau II, va provocar tensions i moviments reivindicatius a la classe obrera, la classe mitja també estava descontenta del regim i s'hi van afegir a les manifestacions, aquestes nombroses vagues eren ignorades o reprimides per el tsar, de vagades eren molt violentes.
La primera Guerra Mundial va agreujar lacrisis que patien els russos, els homes reclutats per el tsar per anar a la guerra, van deixa una despoblació de les ciutats, faltava ma d'obra a les fabriques, els pagesos emigraren a les ciutats, que aviat es veurien superpoblades, vivint en condicions molt precàries.
- La quantitat de demanda d'aliments de l'exèrcit va fer que la gent empobrís més, la fam afectava a la majoria de ciutats il'augment de descontentament entre els ciutadans. Els obrers van haver de suportar terribles condicions de treball, incloent jornades de dotze a catorze hores i baixos salaris.
- Es varen desencadenar quantioses revoltes i vagues reivindicant millors condicions de vida i millores salarials.
- A l'octubre de 1916, Rússia havia perdut entre 1.6 - 1.8 milions de soldats. Els soldats estaven afamats,sense calçat, municions i armes. Es va culpar al tsar d'aquestes condicions.
- La inflació, la fam, la I Guerra i, el fracàs de Nicolau II, al no resoldre els problemes econòmics del seu país i la promesa del comunisme per mitigar la fam, va ser un factor que va contribuir a la revolució.
Les conseqüències socials
- La principal conseqüència de la revolució Russa va ser la pujada dels bolxevics alpoder. Com a conseqüència de la guerra es van viure processos revolucionaris a Rússia i Alemanya. Els moviments reivindicatius obrers van augmentar i la classe mitjana també va mostrar-se descontenta culpant a l’estat liberal de l’empobriment generalitzat i de no saber defensar els seus interessos. Les tensions socials van afectar a Milers d'excombatents, que no van adaptar-se a la nova situacióformant part dels aturats de les ciutats. La caiguda dels preus agrícoles accelerarà l’èxode rural augmentant les molt empobrides classes baixes i creant una nova classe mitjana.
- Els “nous rics”, és a dir, banquers, comerciants i grans propietaris que havien fet fortuna gràcies a la demanda generada per la guerra, i els “nous pobres”, les classes mitjanes, els pagesos i els assalariats que vanpatir els efectes negatius de l’augment dels preus, del descens de la capacitat adquisitiva i de l’atur. culpant a l’estat liberal de l’empobriment generalitzat i de no saber defensar els seus interessos. La caiguda dels preus agrícoles accelerarà l’èxode rural, augmentant les molt empobrides classes urbanes i creant una nova classe mitjana.
- La dona, per la seva banda, va canviar el seu papertradicional a la societat integrant-se al món del treball (finalitzada la guerra, el 35% de la mà d’obra industrial a Gran Bretanya i Alemanya era femenina).
 - Conseqüències econòmiques
- La Primera Guerra Mundial va suposar la pèrdua definitiva de l’hegemonia europea en el terreny econòmic. Les causes econòmiques de la Revolució Russa s'atribueixen en gran mesura, a la mala gestió del tsar.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució Russa
  • La revolució Russa
  • revolucio russa
  • Revoluci Russa Taula Alba
  • Revolucio Russa
  • La revolució russa
  • Revolució russa
  • La Revolució Russa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS