Revolucion Francesa

Páginas: 6 (1487 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
TEMA 1: LES ARRELS DEL MÓN CONTEMPORANI
L’Antic Règim va ser la societat europea de l’època moderna, derivada de la societat feudal de l’Edat Mitjana, aquesta tenia tres característiques.
Economia: La terra es la principal font de riquesa. La agricultura es de subsistència i l’artesania domèstica. Era un comerç interior.
Societat Estamental: La societat estava dividida en tres parts,pagesos (tercer estat), noblesa i clergat i el rei.
Política, govern de Monarquia absoluta: El rei tenia els tres poders, executiu, judicial, legislatiu. El poble era submís al rei i l’Església, no hi havia llibertat política ni religiosa.
LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
Va ser el procés de transformació d’una economia agrària a una economia industrial de béns manufacturats, que va provocar el augment de lanatalitat, disminueix la mortalitat i un canvi total en la societat. Va aparèixer a Anglaterra al segle XVII, després s’estengué per Europa, Estats Units i Japó.
Canvis polítics, econòmics i socials a Anglaterra abans de la Revolució Industrial
Polítics: Una revolució a finals del segle XVII va limitar els poders del rei i amplià els del Parlament. Les enclosures Acts van ser unes lleis quepermeteren el tancament de les terres comunals i la seva privatització.
Agrícoles: Nous mètodes de sembrada, nous conreus. Creix la producció i fa que creixi la inversió i l’acumulació de capital.
Demogràfics: Creix la natalitat i disminueix mortalitat. Major esperança de vida.
Desenvolupament de la industria
Van aparèixer noves fonts d’energia com la hidràulica i carbó, va canviar la forma detreball, la indústria, invents revolucionaris com la llançadora volant de Kay (1733) o la Spinning Jenny
Indústria tèxtil
Es va desenvolupar el cotó i va haver una aplicació de les noves màquines a la indústria tèxtil: llançadora, telers etc. Va desaparèixer l’Antic Règim. No hi ha crisis de subsistència, però hi haurà crisis del capitalisme.
Indústries de carbó i ferro
Es van fer bigues deferro, rails etc. Es va canviar el carbó vegetal per carbó de coc, es va pudelar i laminar el ferro i es va convertir el ferro en acer.
Nous transports
Es va fer el vaixell de vapor al 1807 per Fulton i el ferrocarril al 1839 per Stephenson
Industrialització del continent europeu
La Revolució industrial es va estendre en 4 fases: la generació de condicions per a l’arrencada econòmica, eltake-off, la maduresa econòmica i l’etapa de consum massiu.

Liberalisme econòmic
Per Adam Smith, el creixement econòmic està basat en la recerca de l’interès personal, els interessos contraposats s’equilibren gràcies a la llei de l’oferta i demanda en el mercat.
La societat capitalista
Aquella que està basada en la propietat dels instruments de producció en mans de la burgesia.Proteccionisme i lliure canvi: Proteccionisme és la imposició de barreres aranzelàries a les importacions a fi d’afavorir la indústria nacional i lliure canvi és l’eliminació o disminució de barreres aranzelàries entre països i el lliure comerç.
El liberalisme econòmic porta a:
Una nova societat de classes, creixement de la població europea, èxode rural, creixement urbà, societat de classes, diferènciessocials etc.
L’esfondrament de l’antic règim
La Il·lustració criticava la societat basant-se en la ciència i la raó, preconitza una nova organització social, política i econòmica.
Alguns il·lustrats més famosos són Montesquieu, Rousseau i Voltaire. En el despotisme il·lustrat alguns sobirans intenten dur a terme pràctiques il·lustrades sense renunciar a l’absolutisme.
Guerra de la independènciaAmericana
El 1776 es va redactar la Declaració d’Independència, això va donar una guerra contra Gran Bretanya i a la independència dels futur Estats Units.
LA REVOLUCIÓ FRANCESA
Causes de la Revolució Francesa
Ideològiques: Criticaven a l’Antic Règim amb una critica basada en la raó i la ciència; Locke, pare del liberalisme modern, diu que els ciutadans son lliures i el poder surt del poble....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion francesa
  • Revolucion francesa
  • Revolucion Francesa
  • Revolución Francesa
  • revolución francesa
  • Revolucion Francesa
  • la revolucion francesa
  • Revolución francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS