Riscos naturals del moianes

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (401 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Els riscos naturals al Moianes.
Un risc natural és la major o menor probabilitat de què es produeixi un dany o catàstrofe sobre la població d’una determinada zona, com a conseqüència de l’actuaciód’un procés natural. També és poden produir a causa de l'activitat humana.
1.Els riscos naturals condicionats amb la meteorologia:
 Aiguats: aquest fenomen en el Moianes no es gaire freqüent, té unrisc d’inundació mitjà ja que en la zona no hi ha gaires rius de fort cabal capaços de desbordar-se amb una pluja intensa.
 Nevades: en la nostra zona no es gaire freqüent veure nevar com a moltcauen entre 1 i 5 nevades a l’any, si no són habituals poden provocar greus problemes i riscos a la població, com per exemple talls a les carreteres, un augment dels accidents de trànsit.
 Pedregades:aquest risc no es gaire freqüent en el Moianes però quan succeeix, entre un i dos cops l’any,i quan passa porta grans desperfectes a la població i al medi humà, ja que quan cau provoca dany als cotxesa les casses i altres organismes públic.
 Temporals de vent: no es gaire potent entre un 5 i 10 km/h però tot això ja s’ha sap que depèn on bufen els vents si amb el cas del Moianes vingués deLlevant seria mes fort ja que no té tants obstacles per superar, si vingués del Nord de Tramuntana o del NE de Gregal seria més dèbil ja que té un obstacle com és la serralada dels Pirineus.
2.Els riscosnaturals amb condicions geològiques:
 Esllavissament: al Moianes tenim un risc d’esllavissada amb una susceptibilitat mitjana, ja que perquè es formi una esllavissada necessitem pluja moderadamentforta que fa la funció de lubricant, que crea el desplaçament del terreny. En aquest cas si que ni pot haver-hi alguna però generalment no es gaire normalment en el nostre territori.
 Allaus: en elMoianes no són freqüents ja que una allau es un despreniment de una massa de neu, en el nostre territori com em mostrat abans no neva gaire i si no neva gaire lògicament no poden haver-hi allaus....
tracking img