Roques Sedimentarie I Evolució Geologica

Páginas: 5 (1138 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
SILURIÀ
En aquest període pertany al Paleozic i comença despres Ordovicià i acaba cuan comença el Devonia. Els estrats que serveixen per dir cuant comença y cuant acaba l'epoca són ben definits, però no sabem exactament en quins millions anys va pasar .
EL que va pasar geologicament ,va ser que la Terra , hi entren en una càlida fase d'hivernacle ,mars càlids que cobria gairebé tota la terra.Crea una estabilizacio de clima.
Va augmentar el nivell de mal per el desglaç dels pols.
Es va formar l'Orogènia Caladoniana (cadena de muntanyes desde Nova York fins a Noruga.
El nivell de mar alt i càlids van proveir un entorn idoni per a la vida marina de tots tipus.
La fauna de l'epoca hi havia peixos ossis (Osteïctis, acantodis) tenien plaque òssies, es va desenvolupar mandibules mòbil,brànquies.
La fauna d'Eurypterus eren els animals mes abundants en America del Nord.
Els braquiòpodes, briozous, mol·luscs i trilobits també eren abundants i variats.
El primer registre fòssil de plantes vasculars, és a dir, plantes terrestres amb teixits que transporten aliment, són la Cooksonia i la Baragwanathia (d'Austràlia).

L'EOCÈ

L'Eocè és la segona època del Paleogen, una de lessubdivisions del Cenozoic

els estrats que delimiten aquest període estan ben identificats, però no han estat datats amb màxima precisió.

El clima global fou probablement el més homogeni del Cenozoic; el gradient tèrmic de l'equador als pols era la meitat de l'actual, i els corrents oceànics profunds eren excepcionalment càlids.

A les mars càlides es desenvoluparen els foraminífers, en especial elsmiliòlids, alveolines, nummulits i orbitòlits, els quals arribaren a tenir unes dimensions gegantines i a formar enormes masses rocalloses. Entre els mol·luscs prosperaren els gèneres apareguts durant el Cretaci; durant l'Eocè ja existien la majoria dels gèneres actuals | |

La flora era tropical: a Europa florien les palmeres (Saballites i Nipalites), i a Grenlàndia i a Sibèria, una floratemperada: àlber, alzina, faig, om. A les mars eocèniques apareixen per primera vegada els mamífers aquàtics: sirènids i cetacis, però la gran esplendor dels mamífers és als continents, i l'Eocè és una època d'una gran prosperitat per a aquest grup, en el qual abundaven formes avui extingides, com els lofodonts, família que caracteritza el període i que està emparentada amb els tapirs, ||

L'Amèrica del Sud se separà de l'Amèrica del Nord i en quasi tots els continents s'inicià l'orogènia alpina, per la qual cosa es reduïren les mars, especialment la mar de Tetis, de la qual sorgiren els Alps i els Pirineus | |

GRES

El gres o pedra sorrenca és una roca sedimentària detrítica de color variable, que conté clasts de la mida de la sorra. Després de la lutita, és laroca sedimentària més abundant i arriba a ser fins al 20% de les roques.
Aquesta es forma per una sorra cimentada amb materials generalment calcaris, silicis, ferruginosos, glauconítics, guixencs, argilosos o bituminosos. Les dimensions dels grans són com els de la sorra, i estan units per un ciment de natura variable que en condiciona la porositat, la duresa, la densitat i la resistència a l'erosió.La majoria dels grans són de quars, però també hi ha feldspats i mica, com també d'altres minerals. També pot contenir corall.
Els grans són gruixuts, fins o mitjans, ben rodons, de mida compresa entre 2 mm i 1/16 mm.
Les pedres arenoses verdes o glauconítiques contenen un alt percentatge del mineral glauconita. L'arcosa és una varietat de pedra arenosa en la que el feldspat és el mineraldominant a més del quars.
El color varia del blanc, en el cas de les pedres arenoses constituïdes virtualment per quars pur, a gairebé negre, en el cas de les pedres arenoses ferro-magnesianes.
Les pedres arenoses figuren entre les roques consolidades més poroses. Segons la mida i/o la disposició dels espais buits o porus, les pedres arenoses mostren diversos graus de permeabilitat.
Les pedres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Roques sedimentàries
  • Identificació de minerals i roques
  • Roques sedimentaries
  • Origen I Evoluci
  • EVOLUCIÓ HUMANA I HOMÍNIDS
  • Genètica i evolució
  • Evolució i Homínids
  • Darwin i la teoria de la evolució

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS