Rousseau

Páginas: 5 (1180 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
ROUSSEAU

CONTEXT HISTÒRIC

Sorgí el moviment intel·lectual conegut com la il·lustració carateritzat per la reafirmació del poder de la raó humana front a la fè i la superstició.

Es signaren les primeres declaracions de drets humans (1789) i d’independència (1776).
L’any 1751 sorgeix l’Encyclopédie, una enciclopèdia francesa sota la dirección de Dennis Diderot i Jean Dalemberg. Esconsiderada unes de les grans obres del segle.
1776: independència d’EUA.

1789: inici de la Revolució Francesa, coneguda com un conflicte social i política amb diversos períodes de violència on s’enfrontaven partidaris i opositors de l’Antic Règim. Finalitzà l’any 1799 amb el cop d’Estat de Napoleó Bonaparte.

Inici de la revolució industrial: període històric comprès entre la 2ª meitat del s.XVIIIi principis del segle XIX en el que Anglaterra i també la resta d’Europa continental pateixen les majors transformacions socioeconòmiques, tecnològiques i culturals des del Neolític.

Relacions internacionals:
Guerra de Succeció Espanyola (1700-1714)
Gran guerra del nord (1700-1721)
Guerra de Successió de Polònia (1733-35)
Etc.

CORRENT PEDAGÒGIC

Aquest autor pertany al naturalismepedagògic. Cap eudcuació pot existir sense unes teories que le sustentin. Desde mitjans del segle XVIII cobra major importància el Naturalisme pedagògic, que és una corrent basada en que el nin s’ha d’educar a partir de la natura i no s’ha d’imposar la educació, s’ha de formar a partir de les seves experiències. Ex: si el nin es crema amb el foc, ja no el tornarà a tocar.

Els principis delnaturalisme pedagògic són:
creença en la natura.
S’orienta al nin depenent d’un programa d’estudis.
La font més important per l’educació són els sentits.
L’educació s’entén com una creació lliure que l’humà fa de sí mateix.
L’educació s’ha de dur a terme conforme la naturalesa.
- La religió natural no necessita d’esglèsies ni clergat.

BIOGRAFÍA:

Rousseau va néixer a Ginebra (Suïssa) l'any1712, la seva família pertanyia a la classe mitjana. La seva mare morí en el part. L’any 1722 el seu pare hagué d'abandonar Ginebra per una disputa i deixà el seu fill a cura d'un clergue rural i a la seva germana.

L’any 1725 traballà com aparenent i posteriorment com a mestre gravador. L’any 1728 fogí de Ginebra i arriba a Annecy tutelat per Madame de Warens (li proporcionà una educacióacurada; alhora va ajudar-lo en la seva afició per la música i el l'inicià a la religió catòlica).

A partir d’aquí inicià un estudi autodidacta

L’any 1742 arriba a París, on inventa un sistema de notació musical que no va ser acceptat. L’any 1743 publica “Disertación sobre la música moderna”.A partir de l’any 1744 va començar una relació amb Théresè Levasseur i va tenir 5 fills.

L’any 1745representa l’òpera “Las musas galantes” i fa amistat amb Grimm i Diderot.

L’any 1749 escrigué per a l’Encyclopédie i l’any 1750 arribà el seu primer èxit públic amb el discurs sobre les ciències i les arts i 5 anys després publica el seu primer discurs, on defensà les llibertats de l’home front les institucions socials i suposà una fita important en l’evolució del seu pensament ja que decidí“reformar” la seva vida, abandonà París i viure de la còpia de partitures musicals.

L’any 1762 va escriure l’obra “Emilio, o De la Educación”

Viu a Anglaterra amb el filòsof David Hume i tornà cap a França l’any 1767 amb un nom fals; un any més tard es casà amb la seva parella i l’any 1700 li van permetre tornar amb la condició que no publiqués res més però durant els seus darrers anys va publicar“confessions” i altres obres.

Morí d’un infart a França l’any 1778.

OBRES

“Disertación sobre la música moderna” (1743):
“ Discurso sobre las artes y las ciencias” (1750): text en el que mantenía una postura pessimista que anticipà moltes de les tesis de Freud de i on s’oposava al pensament dels filòsofs il·lustrados.
“Julia o la nueva Eloísa” (1761) : és una novel·la sentimental...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rousseau
  • Rousseau
  • Rousseau
  • Rousseau
  • Rousseau
  • Rousseau
  • Rousseau
  • Rousseau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS