Rrhh

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2012
1. ¿Quines son les dimensions diferenciadores de les perspectives de la auditoria de recursos humans?

Perspectives que poden adoptar les Auditories de RR.HH.:

- Perspectiva que afectaespecíficament els RRHH. Dins d’aquesta perspectiva diferenciem l’Auditoria de Comptabilitat dels RRHH., i per l’altra banda l’Auditoria de RRHH pròpiament dita. En aquests tipus d’auditoria hi ha unatendència a utilitzar mètodes i tècniques basades en la tradició de l’auditoria comptable.

- Perspectiva que busca un anàlisi global dels aspectes socials de l’empresa. Dins d’aquesta perspectivadiferenciem l’Auditoria social, i per l’altra banda l’Auditoria Psicosocial. En aquests tipus d’auditoria hi ha una tendència a utilitzar mètodes i tècniques d’auditoria basades en models teòrics dels RRHH.En totes les perspectives s’entén l’Auditoria de RRHH com un instrument que utilitza la Direcció per a millorar l’organització estratègicament i no pas com un instrument crític, a excepció de lesauditories psicosocials crítiques.


2. Compara les quatre perspectives de l’auditoria de RRHH.

La perspectiva de l’Auditoria comptable dels RRHH considera els treballadors d’una empresa com avalor en termes monetaris i això obre una via per als càlculs, els mètodes de comptabilitat i els indicadors. Podem observar com el rendiment de la inversió en capital humà és l’increment en elsingressos percebuts pel treballador que ha rebut la formació.

En canvi l’Auditoria de RRHH pròpiament dita va una mica més enllà d’entendre els RRHH únicament com a cost o inversió, es a dir queavalua les estratègies, sistemes i estils de desenvolupament dels RRHH en la planificació d’una empresa. Es tracta de valorar els RRHH des de models que expliquen com el personal pot contribuirestratègicament a l’organització.

Per un altre cantó veiem com la perspectiva de l’Auditoria Social deixa de centrar-se en l’empresa i el seu desenvolupament, i passa a analitzar la contribució que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rrhh en el estado
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS