Rutas

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (448 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Ruta cingles del bertí

Pla de can Vileu, Riells del Fai
El Plau de can Vileu és un petit replà situat a les afores de Riells del Fai i que es troba dominat pel Turó de les Onze Hores, tambéconegut amb el nom del Castell d'en Bes, de 667 metres d'alçada, que és una punta dels Cingles de Bertí que, des de Riells del Fai, és un pic ben diferenciat que domina el poble. Se li deu aquest nom a quela gent del camp es regia pel sol per conèixer quina hora era. A Riells, quan el sol tocava aquest turó, significava que eren les 11 del matí, l'hora de la beguda.
Està format per dos cinturons deroques de diferent constitució. El més inferior es tracta d'un roca vermellosa formada per conglomerats del paleocè de l'era terciària i el superior per gresos blanquinosos marins de l'eocè, també del'era terciària. Aquesta característica es manté en, gairebé, tota la cinglera.
Per les seves característiques geològiques, estratègiques i la diversitat ambiental, en la cinglera i en les zonesculminants com aquesta s'hi troba l'àliga perdiguera, una au molt amenaçada i en clara recessió a Catalunya. Els indrets propers al Turó, així com al torrent de Puig-Fred, que passa per sota de l'Ullar,són considerats àrees de major sensibilitat faunística, pel que es recomana minimitzar la presència i activitat humana. Per tant, s'aconsella restringir-hi el pas i qualsevol activitat de lleure quepugui afectar la fauna durant el temps de cria de rapinyaires rupícoles, és a dir, el primer semestre de cada any (de l'1 de gener al 30 de juny).
Per la seva posició, és un magnífic mirador, que estàcoronat per una senyera. Sempre que el dia acompanyi i que el cel estigui prou net, divisem el Puig-Graciós, les cases del Traver i de l'Ullar, les parets que tanquen Vallderròs, el parc de SantLlorenç, el Farrell, els cingles de Gallifa, Sant Feliu de Codines, Riells, la Mediterrània i la serralada Litoral i, per finalitzar, una bona part del Vallès.

Can Quintanes, Riells del Fai

Masia...
tracking img