Salvador epriu

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (656 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Salvador Espriu i Castelló  va ser  un poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat un dels renovadors de la prosa catalana de fórmules noucentistes.

La seva familia era originaria d'arenysde mar, pero a causa del treball es van traslladar a  Santa coloma de Farners on van neixer salvador i els seus altres dos germans. Uns anys mes tard també per la feina del pare es van traslladar aBarcelona, on van neixer dues germanes més.

El jove Salvador era un nen que se'l descriu com entremaliat i juganer.A principis de la dècada del 1920 la casa dels Espriu va sofrir una profundasotragada ja que els cinc germans van agafar alhora el xarampió. Però la cura de Salvador fou molt lenta, i va haver de passar molt temps al llit. Per afavorir la recuperació el van portar a Viladrau. Dosanys més tard el seu germà gran, Francesc, va morir en caure al port d'Arenys, que estava en obres. Aquestes morts i la seva malaltia li van canviar la vida. De nen juganer i trapella que era va passara ser un nen delicat, sempre amb el perill de recaure, obligat a passar llargues temporades al llit. A causa d'aquestes etapes de convalescència, va convertir-se en un amant de tot tipus deliteratura, però sobretot se sentia atret per llibres de religió i història antiga.

Primeres Obres
L'any 1929, als quinze anys, va publicar el seu primer llibre, Israel, escrit en castellà. L'edició, denomés cent exemplars que no eren per vendre, la va pagar el seu pare. Aquesta obra són estampes de l'Antic Testament, de manera que queda demostrat el profund coneixement que tenia de les escriptures.L'octubre de 1930, quan tenia disset anys, va ingressar a la Universitat de Barcelona per realitzar les carreres de Dret i Filosofia i Lletres. 
Tot i que treia unes notes immillorables en les duescarreres que feia paral·lelament, li agradaven molt més les lletres que el dret. Aquesta passió el portà a escriure El doctor Rip, la seva primera novel·la en català, publicada el febrer de 1931....
tracking img