San Pietro in Montorio

Páginas: 4 (871 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015
Autor

Bramante es el millor representant de l’arquitectura de l’alt Renaixement. Va treballar juntament amb Leonadro Da Vinci en la renovació artística i cultural de Milà.Tambe va introduir l’Alt Renaixement »a Roma , on la seva obra més famosa va ser el planejament de la Basílica de Sant Pere.
Va tenir una formació quattrocentista però la seva plenitud artística l'aconsegueix al segle XVI. La seva arquitectura està caracteritzada per la severitat i l'ús de planta central coberta amb cúpula .
Va ser un dels respresentants mes important del Cinquecento.

Context

Ens trobem al AltReneixement, amb el CInquecento. Una de les notes que caracteritza aquest moviment és la nova actitud dels arquitectes , que van passar de l'anonimat de l'artesà a una nova concepció de laprofessionalitat , marcant en cada obra el seu estil personal : es consideraven a si mateixos , i van acabar per aconseguir aquesta consideració social , com a artistes interdisciplinaris i humanistes , comcorresponia a la concepció integral de l' humanisme renaixentista .
Situem el Cinquecento durant el 1500 al 1527. Durant aquest temps la eslgesia es trova sota el mandat de Juli II, el quan s’encarregadel projecte de la basilica de sant pere.

Analisi Formal

.Estil L’estil del Cinqueccento es caracteritza per ser un estil auster, es a dir, elimina els elements superflus i decoratius i per lareserca d’una monumentalitat basada el la simplicitat i l’harmonia. Agafen com a model l’art roma i fan una versió casi perfeccionada dels romans.

.Aspectes Formals Es un temple amb basecircular(Tholos) i peristil (un tipus de columnata formada per una sèrie continuada de fileres de columnes a l'entorn d'un pati o edifici que marcava la separació del pòrtic, construcció en què els pilars norodejaven l'espai sinó que estaven disposats en una o més línies paral·leles. L'espai central delimitat per les columnes també s'anomena peristil),
de 16 columnes d’ordre tosca, damunt les quals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • San Pietro in Montorio
  • San pietro in montorio
  • Templete san pietro in montorio
  • San Pietro in Montorio
  • San Pietro In Montorio
  • San Pietro in Montorio
  • San Pietro in Montorio
  • Templete De San Pietro In Montorio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS