Sant Martí

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 3 de enero de 2015
11 de novembre
Sant Martí de Tours, Martinus en llatí, va ser un bisbe de Tours, venerat com a sant per diverses confessions cristianes. Va ser un dels sants més popularsi amb més devoció durant l'Edat mitjana. La seva festivitat és l'11 de novembre, aniversari del seu funeral a Tours.
És un període bàsicament plujós, amb pluges freqüentsque, en aturar-se en sec, sovint deixen pas a l'aparició de l'Arc de Sant Martí. 
Sant Martí
Martí quan tenia 15 anys va ingressar a l’exèrcit. Abans de la meitat del segleIV es va convertir al cristianisme. Martí decideix llavors deixar l'exèrcit romà.
L'any 371 va ser elegit bisbe de Tours pels habitants de la ciutat. La seva vida pastoral esva caracteritzar per l'evangelització i la lluita contra els costums pagans. Es va fer cèlebre per la seva santedat i els seus miracles. Va ser un bisbe actiu i enèrgic iaconseguí un gran prestigi fora de la seva diòcesi. Continuà la seva activitat pastoral entre els pagesos, al contrari que altres bisbes del moment que es limitaven a la sevatasca a la ciutat. Va fundar, prop de Tours, un nou monestir: el Maius Monasterium o Monestir Major que es convertí en l'abadia de Marmoutier, activa fins al final del segleXVIII.
L'arc i l'estiuet de Sant Martí
La llegenda catalana explica que Martí va donar-li la capa al pobre en nom de Jesucrist i que, tot just pronunciar el nom de Crist,el cel es va obrir, el sol va brillar esplendorós i es va formar un gran arc iris que va fondre la neu i enretirar el fred, ajudant d’aquesta manera al vagabund. Per aquestmotiu hom coneix aquest fenomen amb el nom d'arc de Sant Martí, i l’ interludi de bonança que cada any té lloc a mitjan novembre amb el nom d’Estiuet de Sant Martí.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sant Martí del Clot
  • marti
  • Marti
  • marti
  • Marti
  • Marti
  • Marti
  • marti

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS