Schopenhauer

Páginas: 4 (753 palabras) Publicado: 1 de enero de 2013
Arthur Schopenhauer EL FILÒSOF MISANTROP

Schopenhauer va nèixer a Polònia l'any 1788 i va morir a Francfurt l'any 1860. Va ser un filòfos Alemany de l'epoca Moderna i mentor de Nietzsche. Des deben petit, la seva família i ell es trasllada a Hamburg pels negocis del seu pare. El destí de Schopenhauer era seguir les pasos del seus pare, però ell sempre havai mostrat més ineterès per lafilosofía, les humanitats i el llatí. Per primera vegada, Arthur es troba dabant d'una disjuntiva: quedar-se a Hamburgo a estudiar el que li agrada o viatjar amb ells per tota Europa. Per primera vegada, sentel vèrtig de la lliubertat i la insatisfacció de tota decisió. Finalment, decideix anar al viatge; però durant el trajecta el seu pare es suicida. A partir d'aquí, la seva mare Johanna va sabercontrolar la situació i el va portar a Weimar, una ciutat alemana d'elit cultural. Allí va conèixer Goethe, un poeta, científic i dramaturg amb el que va iniciar una profunda amistad (encara que més tardl'anomenada ''Teoríoa dels colors'' els van enfrontar),

A mesura que es va fent gran, Schopenhauer se'n va a viure a Gotinga, on coneix a Kant y Plató: els quals serán la seva futura màximainspiració. Allí va estudiar filosofía després de pasar per medicina.

Si algún tret de la personalitat de Schopenhauer hagués de destacar, aquest seria la seva arrogancia. No tenia una bona relació ambla seva mare ni amb cap dels seus professors (amb Hegel per exemple, que el considerava un estúpid).

IDEES

LA TEORIA DE LA VOLUNTAT

Schopenhauer exposa aquesta teoria en el seu llibre ''Elmundo como voluntad y representación''. No obstant això, aquesta obra no va ser ben rebuda ni comprenguda a causa de la duplicitat de significats que pot semblar contradictòria.

La voluntat que vacrear no té res a veure amb els objectius que ens marquem y el mitjans que posem per aconseguir-los. El camp d'acció d'aquest filòsof abarca qualsevol cosa que ''existeix'': des de les intencions dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Schopenhauer
  • Schopenhauer
  • SCHOPENHAUER
  • SCHOPENHAUER
  • Schopenhauer
  • Schopenhauer
  • Schopenhauer
  • Schopenhauer y nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS