Sector Secundari A Catalunya

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Marc Pósito Roda 2n BATX C

El sector secundari a Catalunya :

La industriacatalana manté el primer lloc en el conjunt de les comunitats autònomes de l’Estat Espanyol tant per l’import de la xifra de negoci com pel nombre de persones ocupades en el sector, seguida de llunyper la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, Andalusia i el País Bas.
Tanmateix la globalització i l’absència de barreres duaneres a escala planetària es fa sentir a Catalunya més que a laresta d’Espanya. Això és degut a l’impacte de la deslocalització d’indústries tradicionals, especialment la tèxtil, que ocupava molts treballadors i que s’ha vist molt afectada per la competènciamundial, principalment dels països asiàtics.
Si es considera l’índex de producció industrial ( IPI ) corresponent a desembre de 2008 es veu que a Catalunya ha baixat més que a la resta d’Espanya. També esveu que a tots els grans sectors ( a excepció de l’energia ) presenten decrements en la producció en relació amb el desembre de l’any anterior, tot i que hi destaca el sector dels béns intermedis.
Sies considera l’ocupació industrial, la industria catalana en conjunt ha perdut pes. L’any 1990 representava el 37% de la població ocupada a Catalunya i ha passat al 23% el 2006. En el període2001-2007, per sectors, el tèxtil va perdre un 53% de l’ocupació i el sector del material electrònic, en va perdre un 20%.
Un exemple clar de el lideratge de Catalunya en el sector secundari és el següentexemple :
Grans sectors industrials Index de Catalunya Index d’Espanya
Béns de Consum 86,4 87,2
Béns d’equipament73,9 82,4
Béns intermedis 58,7 63,5
Energia 105...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Supuesto informatica secundaria catalunya
  • Sector Secundario
  • sector secundario
  • Sector secundario
  • Sector Secundario
  • Sector secundario
  • Sector secundario
  • el sector secundario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS