Seguiment d'un cas

Páginas: 12 (2998 palabras) Publicado: 2 de junio de 2010
TREBALL PROPI DE L’ALUMNE:

CAS 1:

Motiu de consulta: La rebel·lia del fill gran

Demandants: Les pares

Anamnesi: Part complicat.

Lactància materna durant 3 mesos.

Als 3 mesos va a la guarderia.

Dorm bé.

Va caminar a l’any.

Accidents des de molt petit.

Molt menjador.

Diu mentides.A l’escola va malament, havia de repetir i no va fer-ho. Porta un retard important i a més té dislèxia. Ha canviat d’escola.

A l’entrevista venen únicament els dos pares i comencen a discutir. La mare a punt de plorar, afirma que no pot més. El pare diu que és una exagerada que no n’hi ha per tant, que el nen és normal, només desorganitzat. La mare no treballa està tot el dia amb el nen,en canvi el pare treballa en un negoci propi fins les 10, aproximadament, de la nit gairebé cada dia.

Després, la mare explica tot el que fa el nen mentre el pare va assentint amb el cap. La mare gairebé plora, no sap que fer amb el nen, es troba molt deprimida. El pare en canvi reflexa que la mare és molt exagerada, té poca paciència i de seguida munta un drama. Les discussions constants delpares en l’entrevista, mostren la preocupació de la mare i la despreocupació del pare per la educació del nen.

La família: En ella trobem un del criteris més importants per diagnosticar la patologia infantil, ja que l’entorn i la dependència del menors als pares és molt significativa. Les experiències del context familiar aporten molta informació per al diagnòstic.

La família del casconsta del pare, la mare, el nen de 9 anys i una germaneta de dos anys i mig. També existeixen els avis, qui ara viuen prop del domicili familiar actual.

En la família observem una extrema vulnerabilitat de la mare, ja que aquesta no suporta la pressió de l’entorn. Aquesta vulnerabilitat és un defensa passiva de la mare, que pot ser un factor de risc per al nen. En canvi, el pare, podriaconsiderar-se un factor de protecció del nen, però al no trobar-se mai a casa no potencia el desenvolupament harmònic i equilibrat del nen.

Altres factors de risc serien el canvi de domicili familiar de fa dos anys, que ha pogut contribuir a establir situacions de canvi en les relacions familiars, el fet que la mare deixes de treballar per tenir una criatura i estès tot el dia a casa amb el nen,que la padrina enmalaltís, i un altre podria ser el canvi d’escola al canviar de domicili. Per altra banda, un factor de risc biològic podria ser les complicacions que va tenir la mare en el part. A més, la vulnerabilitat de la mare i la carència afectiva del pare, per l’excés de treball podrien potenciar els problemes del nen, podent considerar-se també uns altres factors de risc per al nen iel seu desenvolupament normal.

En la família també observem el naixement de la germaneta fa dos anys i mig, per tant a comportat rebre menys atencions de la mare i els familiars propers, per al nen. Això ha pogut augmentar la vulnerabilitat del nen, possibilitant-ne així mecanismes de defensa com l’agressivitat o la rebel·lió del nen.

Simptomatologia del nen:

- Dificultats derendiment en l’escola, que poden donar-se per la falta de motivació, o per problemes de concentració i atenció. A més a més, la mare explica que el nen hagués hagut de repetir, però al ser de gran corpulència la professora va negar-ho argumentant que podria patir forts complexes.

- Dislèxia i retràs escolar, que podrien donar-se perquè l’any anterior no va repetir i perquè ell és un dels méspetits en edat, és del Desembre. Si la dislèxia no es tracta i s’inscriu dins d’un altre trastorn pot tenir un pronòstic més lent i pitjor.

- Gelós de la germana, vol tenir tot el que té ella i fer el mateix que ella.

- Desordenat, despistat, patós, brut, desastre, nerviós, rebel i agressiu. Aquesta agressivitat pot ser en resposta a carències del medi o familiars, o aquests...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cas real d'una tècnica publicitària
  • Preparació d’una sessió d’assessorament a partir d’un cas pràctic
  • Resolució d'un cas pràctic de dret mercantil
  • COMUNICAT DE SEGUIMENT FCB
  • Judo Seguiment Esportiu
  • Seguimento y Avaluacion Del Egresado
  • observació de plast d'un tomàquet i d'una patata
  • Montatge D'Una Càmara Frigorífica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS