Senderos de gloria

Páginas: 7 (1658 palabras) Publicado: 17 de enero de 2010
SENDEROS DE GLORIA
TÍTOL DE LA PEL•LÍCULA : Senderos de gloria
DATA DE REALITZACIÓ :1957
DIRECTOR: Stanley Kubrick
ACTORS PRINCIPALS : Kirk Douglas (Coronel Dax), Ralph Meeker (Caporal Pares), Adolphe Menjou (General Staff), George Macready (General Miró), Wayne Morris (Teniente Roget), Richard Anderson (Comandante Saint-Auban), Joseph Turkel (Armaud)
MÚSICA: GeraldFried
DURADA: 86 minuts.

1.Resumir l’argument
Aquesta pel•lícula està ambientada en la primera guerra mundial. Comença a França l’any 1916, quan el general Staff li explica al general Miró que la seva tasca serà la recuperació d’una de les posicions alemanyes, “la colina de las hormigas”. El general Miro encarrega aquesta tasca al general Dax. Aquest en un principi s’hi nega, ja que veu que esun atac impossible de guanyar perquè moriria més de la meitat dels seus homes. Però al final accedeix, ja que el coronel Miró l’amenaça en destituir-lo si no recupera “la colina de las hormigas”.
Aquella nit el coronel Dax envia una patrulla de tres homes a veure quina es la situació de la “colina de las hormigas”. D’aquests tres homes tant sols en tornen dos, ja que un mor. La situació perrecuperar la colina es difícil i els soldats saben que molts d’ells moriran.
L’han demà es el dia decisiu, es comença l’atac, el primer en sortir es el coronel Dax i darrere seu surten els seus homes. Que tots ells van morin pel camí. Tal i com estava planejat quan ells estiguessin en un punt determinat havien de sortir els reforços.
El general Miró en veure que s’avançava molt lentament i que no hihavia reforços va ordenar als artillers que disparessin a les seves pròpies trinxeres, perquè així els soldats avancessin. Però l’oficial que estava al cap davant es va negar a complir l’ordre.
Finalment els soldats en veure que no hi havia reforços i que era mol difícil avançar va retrocedir cap a les seves trinxeres.
El general Miró en veure el fracàs va convocar un consell de guerracondemnant a una persona de cada regiment per donar exemple. La condemna era covardia envers l’enemic, aquests tres soldats van estar elegits a l’atzar. L’advocat defensor dels tres soldats era el coronel Dax.
En el consell de guerra es va veure clarament que els que presidien aquest consell no eren parcials, ja que no deixaven que la defensa exposes els seus recursos a favor dels acusats. Finalment elssoldats es declaren culpables i conseqüent ment condemnats a mort.
El coronel Dax davant d’aquesta injustícia el que fa es anar a veure al general Staff a casa seva perquè ell intenti canviar la sentencia i les raons que li dona són que el general Miró en mig de la batalla va ordenar als artillers que disparessin contra les seves pròpies trinxeres, el general accepta aquesta acusació però diu queaquests tres soldats han de ser condemnats igualment per poder donar exemple a la resta.
Finalment , els tres soldats son afusellats, en aquest acte hi va acudir la premsa i diverses autoritats.
El general Staff, va decidir obrir una investigació al general Miró i el destitueix. Aquesta plaça li ofereix al coronel Dax, aquest s’inega i acaba fent una critica al sistema militar.

2.Buscarinformació sobre el director de la pel•lícula, Stanley Kubrick i el actor principal, Kirk Douglas.
Stanley Kubrick

Nova York, 26 de juliol de 1928 - Harpenden, Hertfordshire, 7 de març de 1999 Director cinematogràfic nord-americà. Inconformista i d'un profund sentit social, cercà d'arribar fins a l'interior dels fets i dels personatges amb un llenguatge directe, incisiu i violent. Alguns delsseus films són Paths of Glory (1958), Spartacus (1960), Lolita (1962), Dr. Strangelove (1964), 2001, a Space Odissey (1965-67), A Clockwork Orange (1972), Barry Lyndon (1975), The Shining (1980), Full Metal Jacket (1987) i Eyes Wide Shut (1999), estrenada pòstumament. L'any 1997 fou premiat en el festival de Venècia per la seva carrera com a director.
Kirk Douglas

Amsterdam, Nova York, 9 de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria
  • Senderos de gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS