Setena Sinfonia De Shostakóvich

Páginas: 4 (818 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Dmitri Shostakóvich va néixer a San Petersburg el 25 de setembre de 1906. Va ser un compositor rus que va viure durant el període soviètic i està considerat un dels millors compositors del segle XX.De família intel·lectual, el jove compositor va estar marcat per la Revolució Russa de 1917 i, sobretot, per la revolució d’Octubre del mateix any. Ja des d’un principi, va ser un artista revelació iconsiderat el primer de la “nova Rússia” (URSS)però la seva carrera va tenir diferents alts i baixos.
Al principi, va estar influenciat per altres grans compositors russos com ara Stravinsky oProkófiev i, més endavant, per Gustav Mahler. Tot i això, va acabant creant el seu propi estil personal ja que en la seva música solia incloure contrastos aguts amb altres de grotescs.
No podem oblidar unade les seves grans òperes: Lady Macbeth ja que arran d’aquesta obra artística va ser denunciat diversos cops per l’estat soviètic fins al punt que moltes de les seves obres van estar prohibidesdurant molts anys a la URSS. Sens dubte, aquestes denúncies, que seguiran a l’acabar la segona guerra mundial, i les pressions que va rebre per part de l’estat soviètic, sobretot als anys de Stalin, vanacabar per influenciar a aquest gran compositor.
La obra que hem triat d’aquest autor ha sigut la seva setena simfonia titulada Leningrad, composada l’any 1941. No podem parlar d’aquesta simfoniasense abans parlar d’història ja que aquesta simfonia va ser dedicada a les víctimes del setge de Leningrad i a la pròpia ciutat. Com bé se sap, Leningrad va ser una de les ciutats principals de l’antigaURSS i és l’actual Sant Petersburg. El seu nom va ser canviar un cop finalitzada la Revolució Russa i literalment vol dir Ciutat de Lenin, màxim representant d’aquesta revolució. La setena simfonia esva composar precisament per les víctimes del setge de Leningrad que va durar des del 1941 al 1944, gairebé 900 dies. Cal esmentar que encara té avui en dir, per sort o per desgràcia, l’honor de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Shostakovich
  • Shostakovich
  • Sinfonia
  • la sinfonia
  • La sinfonia
  • MANEJO SETENA
  • Hindemith Y Shostakovich
  • Dmitri Shostakovich

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS