Shamorenykah

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
Dret a sindicar-se i dret a la vaga.

Que es una vaga?.
Una vaga és una acció empresa de forma individual o per un col·lectiu social que consisteix a deixar de fer una cosa o coses, dintre de lesfuncions de col·lectiu o individu, per a exercir una pressió social amb vista a l’obtenció d’un objectiu concret.

Que es una vaga general?
Una vaga general és una acció de protesta duta a termeper tota la força de treball d’una ciutat, regió o país, consisteix en deixar de treballar i manifestar-se per a aconseguir un objectiu econòmic o polític.

Que es un tancament patronal?
Es laprincipal mesura de conflicte que pot fer servir l’empresari i consisteix en la clausura temporal del centre.

Explica amb les teves paraules la part 1 de l’article 28 de la Constitució Española 1978.Tothom te dret a sindicar-se lliurement, la llei podria limitar o debati l’exercici d’aquest dret a les forces o als instituts armat o altres cossos sotmesos a disciplina militar i regularà lespeculiaritats que l’exercici d’aquest presenti als funcionaris públics.

Explica amb les teves paraules la part 2 de l’article 28 de la Constitució Española de 1978.
Es reconeix que els treballadors tenendret a la vaga per a la defensa dels seus interessos, la llei que reguli l’exercici d’aquest dret establirà les garanties que calguin per tal d’assegurar el manteniment dels serveis essencials de lacomunitat.

Quin són els principals sindicats que hi ha avui a Catalunya? Explica’n alguna característica i una breu historia.
Els referents principals del moviment sindical a la Catalunya actualsón Comissions Obreres, que és el primer sindicat en nombre d'afiliats i de representants sindicals, la Unió General de Treballadors, i la Confederació General del Treball que es prop del 2%.Relacionat amb la vaga hi ha els empresaris, els treballadors, i l’Estat. Cerqueu tots aquests mots que està relacionats amb les vagues;
Lockout; Es la principal mesura de conflicte que por fer servir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS