Simbolisme

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2012
El Simbolisme va ser un moviment artístic de les darreries del segle XIX, d'origen francès i belga, en la poesia i altres arts.
El Simbolisme francès va ser en part una reacció contrael Naturalisme i el Realisme, uns moviments que intentaven capturar l'essència de la realitat. Aquests moviments van provocar una reacció a favor de l'espiritualitat, la imaginació i els somnis; el camí vers elSimbolisme va començar arran d'aquesta reacció. Alguns escriptors, com ara Joris-Karl Huysmans, van començar amb l'estil naturalista abans de decantar-se pel Simbolisme; per a Huysmans, aquest canvireflectia el seu incipient interès per la religió i l'espiritualitat.

El moviment literari simbolista té les seves arrels a Les Fleurs du mal (Les flors del mal) deCharles Baudelaire. L'estètica haviaestat desenvolupada per Stéphane Mallarmé i Paul Verlainedurant les dècades de 1860 i 1870. Durant els anys 1880, l'estètica es va articular a travès d'una sèrie de manifests i va atraure una generaciód'escriptors. Les obres d'Edgar Allan Poe, que Baudelaire admirava tant i que va traduir al francès, van tenir una considerable influència i van esdevenir la font de gran quantitat d'imatges.

Enoposició amb el moviment literari simbolista, el Simbolisme en les belles arts representa una conseqüència dels aspectes més foscos i gòtics del romanticisme; si el romanticisme va ser impetuós i rebel,l'art simbolista va ser estàtic i hieràtic.


El Manifest Simbolista
Els simbolistes creien que l'art havia de tenir el propòsit de capturar les veritats absolutes a les quals només podiaaccedir-s'hi per mètodes indirectes. Així, escrivien d'una manera altament metafòrica i suggestiva, dotant a imatges o objectes particulars d'un significat simbòlic. ElManifest Simbolista (‘Le Symbolisme',Le Figaro, 18 Set. 1886) va ser publicat l'any 1886 per Jean Moréas. Moréas va anunciar que el Simbolisme era hostil amb "els significats simples, les declamacions, el fals sentimentalisme i les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Simbolisme
  • el simbolisme del carnaval
  • Plaça Del Diamant, Simbolisme
  • Mercè rodoreda i el simbolisme
  • The simbolism of a tie
  • Romanticisme, realisme, simbolisme.
  • 1º Bat. Tema 7. El Llenguatge I El Simbolisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS