Sincrotro alba

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (941 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
SINCROTRÓ ALBA

1. Què és un sincrotró? Per què li diu ‘’ALBA’’?

Un sincrotró és un accelerador d'electrons. Els electrons es mantenen en un anell circular pel camp magnètic i produeixen raigs Xtangencials a la seva trajectòria.
Aquests raigs X són utilitzats per diverses línies de llum situades al voltant de l'anell d'emmagatzematge per a analitzar les mostres que serveixen per a moltsàmbits d’interès com la química, la indústria o estudis sobre el magnetisme.
Es diu ‘’ALBA’’ perquè la llum que s’utilitza en el sincrotró s’anomena llum d’alba.

2. Què significa la paraula‘’Sincrotró’’?

Significa sincronització d’electrons

3. Quines analogies i diferències presenta el sincrotró respecte a:

a) Un ciclotró: Com el ciclotró,el sincrotró és un accelerador de partícules, peròper a l'acceleració de partícules en un sincrotró , la força del camp magnètic és incrementada per mantenir el radi de l'òrbita gairebé constant. Aquesta tècnica té l'avantatge que l' imant requeritper formar aquesta òrbita és molt més petit que el necessari en un ciclotró per produir la mateixa energia de partícules.
b) Un col•lisionador de partícules: La diferència aquí radica a les partícules.En un col•lisionador de tipus LHC el que s’acceleren són feixos d’hadrons (partícules sensibles a la força nuclear forta), de nuclis i de protons i no electrons com al sincrotró.

4. Descriu lescaracterístiques estructurals i tècniques que presenta l’edifici de l’ ALBA en temes de seguretat

L’edifici està construït en un lloc estratègic per donar més seguretat a la zona i també té altestècniques de seguretat per protegir i als que hi treballen dins. L'edifici que alberga el sincrotró està construït amb formigó i vidre i té forma de caragol, amb un diàmetre de 140 metres. Per asseguraruna màxima estabilitat, es va fer un rigorós estudi del sòl i del subsòl sobre el qual s'aixeca ALBA. Combinant diverses capes de formigó i graveta s'ha aconseguit aïllar al sincrotró de...
tracking img