Sistema tàctic de futbol 1-4-2-3-1

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2265 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 16 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
TREBALL DEL SISTEMA TÀCTIC

1-4-2-3-1

[pic]


Índex:

Simbologia o Llegenda ( pagina 1

Introducció ( pagina 1

Característiques del sistema ( pagina 2

Característiques dels jugadors ( pagina 3 a la 6

Avantatges i inconvenients del sistema ( pagina 7

Aspectes ofensius ( pagina 8

Aspectes defensius ( pagina 9

Variant ofensiva (pagina 10

Variant defensiva ( pagina 11

Estratègia en atac ( pagina 12

Estratègia en defensa ( pagina 13

Accions a adoptar depèn de la fase del partit ( pagina 14

Bibliografia ( pagina 15


Simbologia o Llegenda:

- Jugadors del nostre equip [pic]

- Jugadors rivals [pic]

- Pilota [pic]

-Direcció de la pilota

- Direcció del jugador

- Conducció jugador

- Tir a porteriaIntroducció:

M’ha costat molt escollir quin sistema volia fer, ja que durant tot aquest temps que he estat jugant a futbol, he jugat a varis sistemes tant el 1-4-4-2 com el 1-4-3-3, el 1-4-1-4-1 i el 1-4-2-3-1 i quan varem fer servir el sistema 1-4-2-3-1 poder es el que va agradar mes, el que ens haanat mes be ja que varem guanyar la lliga amb una diferencia de gols a favor i en contra impressionant respectivament els equips contraris.
Per garantitzar l’èxit d’un partit has de dominar les dues àrees, tan la pròpia com la rival i aquest sistema pots dominar-les perfectament.
Crec que és un sistema de joc molt estructurat en totes les línees.


1Característiques del sistema:

La idea bàsica en la que està fonamentat el sistema de joc 1-4-2-3-1 es la del bloc, és a dir, el joc de conjunt, el treball en grup, a on tots han de defensar, a on tots han d’atacar i el més important on tots s’han de sacrificar.

Defensa:
S’ha de fer un marcatge en zona, la línea dels 4 defenses han de jugar en paral·lel i no gaire lluny de la seva area, els pivotstanquen espais i frenen les progressions des del centre del camp i faran cobertures defensives quan l’equip ho necessiti. La línea dels davanters frenaran la sortida de la pilota i estaran en disposició d’ajudar els jugadors del centre del camp i per últim el punta defensarà la primera sortida de la pilota i estarà a disposició d’ajudar a la línea de davanters.

Atac:
S’ha de tenir paciènciaen l’elaboració de la jugada, s’ha de circular la pilota fins que surtin espais. En atac juguen molts jugadors intentar jugar des de posicions enrederides, s’ha d’obrir el camp utilitzant els jugadors enganxats a la banda i per últim utilitzar el punta de referència.


- Ajudar la participació de tots els jugadors de l’equip i et fas amb el control del joc.

- Afavoreix el joc per bandes, pertant necessites homes rapits a la banda.

- Aquest sistema és adequat per els contra atacs si el jugador en punta es ràpid.

- La davantera ha de col·laborar per controlar el centre del camp.

- És un bon plantejament per jugar contra equips de vocació ofensiva.
2

Característiques dels jugadors :

Porter:

Necessitem un porter que aporti seguretat al’equip i que vagi molt bé i tingui molta soltura amb els peus, ja que moltes vegades l’hi demanarem que surti de l’àrea i participi en el joc com a fals lliure de l’equip, donant sortida als centrals.

[pic]

Laterals:

Necessitarem uns laterals molt rapids i que s’incorporin molt a l’atac ja que la finalitat en banda és aconseguir un 2 contra 1 per així tenir superioritat. Han d’ésserjugadors que estiguin molt bé físicament perquè hauràn de fer molts quilòmetres al llarg del partit i que defensivament hauran de treballar moltíssim.

[pic]3

Centrals:

La parella de centrals han de ser jugadors molt Intel·ligents per saber en cada moment qui marca i qui es queda lliure, i per decidir quin és el jugador més perillós per anular-lo. Són jugadors corpulents i amb...
tracking img