Socios

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (505 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
INDEX

INTRODUCCIÓ

DESENVOLUPAMENT:
hostoria
altres usos de la catapulta
origen
funcionament
fabricacio
parts
tipus de catapultes

CONCLUCIÓBIBLIOGRAFIA

INTRODUCCIÓ:
-

DESENVOLUPAMENT
HISTORIA:
Una catapulta és un instrument militar utilitzat en l'antiguitat per al llançament a distància de grans objectes; pot llançar tota mena deprojectils com pedres o objectes incendiaris, entre d'altres. La catapulta va ser creada principalment per a fer caure muralles enemigues i prendre per assalt el lloc.
Va ser inventada probablement pelsgrecs i, posteriorment, la van millorar els cartaginesos i els romans; va ser molt usada a l'edat mitjana. Les primeres catapultes van ser en forma d'una enorme fona planejada; durant el regnatd'Alexandre el Gran, els seus enginyers van desenvolupar armes amb capacitat poder fer caure les muralles de l'Imperi Persa. Els grecs tenien una enorme fona que llançava enormes fletxes per mitjà decordes elàstiques; posteriorment, aquest model va ser remodelat per aconseguir llançar pedres usant l'energia de cordes elàstiques més l'energia d'altres cordes en tensió.
Les primeres catapultes erengrans, la qual cosa feia molt difícil la seva construcció i posterior ús. Això va obligar els creadors i enginyers a treballar en la seva forma, pes, mida, disseny i mobilitat, ja que eren armesnecessàries en els grans combats. D'aquesta forma es va aconseguir obtenir una catapulta més lleugera, més fàcil de manejar i traslladar als camps de batalla.
Els models més grans estaven muntats sobre gransplataformes de fusta; el gallet o impulsor d'aquest tipus de ballesta es tensava mitjançant cordes i se subjectava amb un ganxo. Un altre tipus de catapulta aplicava el principi de torsió per llançarpedres o objectes pesats sobre muralles i fosses; això s'aconseguia amb unes cordes enrotllades amb torns que llançava cap a enrere el mecanisme impulsor. També s'utilitzaven catapultes més...
tracking img