Socrates

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
Apología de Sócrates
Comentari de text

1. Idea principal del text.
Sócrates es reafirma en la seva actitud, prefereix morir abans que deixar de filosofar, de manera que en el judici adopta unaactitud una mica cínica i sarcástica, com un home indestructible on en cap moment mostra por a la mort tot i que no van poder provar bé que havia anat contra la llei, el van declarar culpable i el vancondemnar.
2. Defíneix el concepte de "el Déu Daimon".
El Déu Daimon es una espécie de consciència que li revela els conceptes, aclareix la veritat i li permet a Sócrates tenir un coneixementpràctic.
3 Per què diu Sócrates "Jo penso que no hi ha per a la ciutat cap bé més gran que aquest servei meu al déu"?
L'educació a través del diáleg maiéutic és el bé mes gran. Si no ets virtuós, si noactúes bé, si no tens un intel·lectualisme moral, et falta coneixement i per tant et falta virtut. Sócrates pretén educar als Atenesos, i per tot aixó fa aquest servei al Déu.
4. Compara:
■Concepció de virtut dels Sofistes.
■ Concepció de virtut de Sócrates.
La virtut pels Sofistes és l'Areté, el saber fer, el coneixement práctic , l'excel-léncia. L'Areté d'un bon ciutadá és la retórica. Nohi ha una veritat absoluta, hi ha l'opinió de cadascú, el bon ciutadá és aquell que domina 1'excel·léncia i el llenguatge per així poder expressar, raonar, l'opinió que ell té.
La virtut perSócrates es la bondat, la felicitat, la justicia. Tenir una excel·léncia moral, el que implica saber ser just, bo i feliç. Si hi ha veritat, hi ha coneixement, i per tant un objectiu válid.
5. Estás d'acordamb Sócrates en que el seny, la veritat, tenen molt valor i la fortuna , la gloria i l' honor, tenen poc?
Sí estic amb Sócrates, com a principi sempre he tingut la veritat i el coneixement presentper poder establir o expressar la meva opinió, o bé realitzar una acció. I després es quan has de tenir en compte la fortuna, la gloria i l'honor que es un factor complementari per ajudar o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sócrates
  • Socrates
  • Socrates
  • Sócrates
  • socrates
  • Socrates
  • socrates
  • Socratica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS